Dünya'nın en pahalı 2 yaşlı taylarına ait koşu olan (Gr-1) Golden Slippers koşusu 21 Mart 2020 Cumartesi sabahı Türkiye saatiyle 08:30 da on altı tayın katılımıyla koşuldu

Bugün kü koşusuna gelinceye kadar sadece bir kez tabeladan düşmüş (3)FARNAN başarılı jokeyi Hugh Bowman idaresinde startla birlikte rakiplerini arkasına alıp son altı yüzünü 34.32 geçerek 1200 metrede koşulan koşuyu 1:10.19 bitiriş derecesiyle çok da fazla zorlanmadan son iki yarışında iki grup 2 koşu birinciliği sonrası kariyerinin ilk grup 1 koşu birinciliğini elde etti. Farnan'ın arkasında (Gr-3) koşu birinciliğine sahip Snitzel'in kızı (8)AWAY GAME ikinciliği elde ederken, kariyerinin ilk yarışını (Gr-2) koşu kazanarak koşu hayatına başlayan (7)MAMARAGAN koşuyu üçüncü, favorinin en yakın rakibi (1)TAGALOA dördüncülüğü elde ederken, muhteşem makina Frankel'ın temsilcisi (14)HUNGRY HEART beşinciliği elde eden isim oldu. Tüm Dünya'yı etkisi altına almış Korona Virüs'ünden dolayı FARNAN'ın antrenörü Gai Waterhouse yaşından ötürü bu önemli yarışı, Golden Slipper heyecanını evinden takip ederek tüm zamanlar içerisinde en fazla kazanmayı başaran antrenör olarak tarihe geçişini televizyondan takip etti. 

Aquis Farm ve Phoenix Throughbred'in sahibi olduğu antrenörlüğünü Gai Waterhouse'ın yaptığı FARNAN'ın annesi Street Cry'ın (Gr-3) stakes koşu kazanmış kızı Tallow'dır. Tallow'ın vermiş olduğu yavrular arasında koşmayı başaran Sandbar'da Avustralya'da stakes koşu kazanmış bir diğer yavrusu'dur. FARRAN altıncı koşusunda beşinci birinciliğini elde ederek kariyer kazancını 2.502.000 Avustralya dolarına ulaştırdı.

Avustralya'nın en başarılı jokeylerinden birisi olan şampiyon kısrak WINX'in de jokeyliğini yapmış kariyerinde bir çok başarısı ve grup koşu kazanmış olmasına rağmen bugüne kadar (Gr-1)Golden Slipper koşu birinciliği bulunmayan Hugh Bowman kariyerinde eksik olan parçayı bugün FARNAN ile kazanarak kariyerinde Avustralya'daki koşular içerisinde kazanmadığı koşu kalmadı. 

FARNAN   (AUS) b. C, 2017 {1-m} DP = 14-6-18-0-0 (38) DI = 3.22   CD = 0.89 - GSV = 51.07 - 6 Starts, 5 Wins, 0 Places, 0 Shows Career Earnings: A$2,502,200

Kadir KIYGIR