TİGEM aygır TURBO'nun dondurulmuş spermasını Katar'a satarak kaç para elde etti?
YAYINLANMA TARİHİ22:57, 17 Nisan 2020
CamiaŞampiyon 'TURBO' kazandırmaya devam ediyor
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM) sahibi olduğu "TURBO" isimli safkan Arap atına ait dondurulmuş aygır spermasının ihracatından 1 milyon 500 bin lira gelir sağlandı.

TİGEM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2009 yılında Dünya Arap Atı Organizasyonu tarafından yılın en iyi Arap atı seçilen ve TİGEM'e bağlı Anadolu Tarım İşletmesi'nde damızlık aygır olarak atçılığa hizmet veren "TURBO", hipodromlara adını altın harflerle yazdırarak kariyeri boyunca katıldığı 31 yarışta 28 birincilik kazandı.
Yarış hayatı boyunca sahibine kazanç sağlayan şampiyon TURBO, damızlık aygır olarak da TİGEM'e yüksek kazançlar sağladı. TİGEM Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde geçen yıl kurulan Aygır Sperması Üretim Laboratuvarı'nda üretilen, TURBO'ya ait 30 doz dondurulmuş sperma Katar'a ihraç edildi.
Söz konusu ihracattan 1 milyon 500 bin lira gelir elde edilirken, ilerleyen süreçte TURBO'nun yanı sıra Ayabakan ve Tamerinoğlu isimli şampiyon aygırlara ait dondurulmuş spermaların da satılması bekleniyor.


Sitemizin 28 Ocak Çarşamba GÜNCEL Yurt Dışı Yabancı Yarış Tahminleri
28/01/2026
28 Ocak Çarşamba günü İstanbul’da 3.4.8. ve Şanlıurfa’da 2.4.7. Koşuların analizleri yapıldı
28/01/2026
Sitemizin 27 Ocak Salı GÜNCEL Yurt Dışı Yabancı Yarış Tahminleri
27/01/2026
25 Ocak Pazar İZMİR- ADANA'da yapılan yarışlarda bir sonraki koşularında takip edilmesi gereken safkanlar
27/01/2026
