1 Haziran'da Ehliyet Kursları açılacak olup at yarışlarının haziranda başlaması planlandığı,Hürriyet sitesinde haber olarak yer aldı. 1 Haziran'da at yarışlarının başlama şansı da azaldı gibi görülüp Allah atçılarımızın, yetiştiricilerimizin yardımcısı olsun diyoruz.

 

SPOR SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?    Spor salonlarının ise haziran ayının son haftası açılması öngörülüyor. Sürücü okulları, dans okulları, futbol ve basketbol okullarının ikinci aşamada açılması hedefleniyor.

 

AT YARIŞLARI HAZİRANDA   At yarışlarının haziranda başlaması planlanıyor. Basketbol ve voleybolda liglerin önümüzdeki hafta açıklanacak karar ile tescil edilmesi gündemde.

 

DİŞÇİLER EYLÜLDE   Diş hekimlerinin ve fizyoterepistlerin ise 1 Eylül’de göreve başlaması planlanıyor. 3. aşamaya kadar çalışmaya başlaması hedefleniyor.

 

EHLİYET KURSLARI 1 HAZİRAN SONRASI   Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Haziran sonrası bazı kurumları da açmayı düşünüyor. Bilim Kurulu onaylarsa yaygın eğitim veren tüm kursların açılması yönünde çalışma var.Sürücü kurslarının uygulama sınavında bir arabada sürücü adayıyla birlikte denetmen olarak görev yapan toplam 4 kişi bulunuyorsa, bunların sayısının azaltılması planlanıyor. Mevzuat da buna göre düzenlenecek.