Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 20 Mart 'tan itibaren COVID-19 salgın hastalıktan dolayı ertelenen at yarışlarını TJK tüm önlemlerini alarak atçılık dernekleri ile birlikte ortak karar alıp imza atarak tüm sorumluluğu üstlenmelerine rağmen 15 Mayıs'ta yarışların başlamasını istemelerine Pakdemirli onay vermeyerek at yarışlarını başlatmadı.

Brezilya'da bir günde 881 kişi, Fransa'da 400'ün üstünde kişi vefat etmesine rağmen yarışlara yeniden start verildi. Ülkemizde ise AVM'ler, kuaförler, berberler açıldı lakin alınacak sıkı tedbirlerle at yarışlarının yeniden start almasına izin verilmemektedir. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ihracatına izin verilmeyen limonu üreticisinden 100 ton aldı ve İstanbul halkına dağıtıyor. Bakan Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "14 Mayıs'ta 10 ton limon ihracatının yeniden yapılacağını müjdelemek isterim, bu konuda kendine kimse pay çıkarmasın" dedi. Pakdemirli, Ekrem İmamoğlu'nu takip ettiği kadar Türk atçısını takip etseydi bugün geçimini at yarışlarından sağlayan 200 bin aile mağdur olmazdı. 

Pakdemirli,  canlı yayında Türk atçısı için " istesek de istemesek de otoriteyiz " demişti. Türk atçısı, at yarışı basını Bakan Pakdemirli'nin bu açıklamasını unutmayacak. Gönül isterdi ki Türk çiftçisini alkışlarken Türk atçısını da mağdur etmesin ve Dubai'de atlarımızın daha evvelki yıllarda elde ettiği başarılarını, devlete yılda 2,5 milyar katkısını da alkışlasın. 

 www.liderform.com.tr