31 Mayıs Pazar günü Japonya'nın Tokyo Hipodromu'nda Covit-19 salgınından dolayı seyircisiz bir şekilde. 87 GR-1 Tokyu Yushun (Japenesse Derby) Koşusu gerçekleştirildi. 3 Yaşlı İngiliz safkanlarına mahsus yarışta 18 safkan start aldı. Mücadeleyi 2400 metre çim piste 2.24.10 oldu Yuichi Fukunaga idaresindeki CONTRAIL (Deep Impact (JPN) - Rhodochrosite (USA) / Unbridled's Song (USA)) kazandı. Yoshito Yahagi’nin sahibi olduğu Shinji Maeda anrenesindeki safkan böyle bugüne kadar start aldığı dört yarışını da kazanarak geçilmezlik ünvanını korumuş oldu.

Birincilik ikramiyesinin £ 1,573,526.76 olarak belirlendiği koşu çim pistte 1600 metre mesafede koşuldu. SALIOS (Heart's Cry (JPN) - Salomina (GER) / Lomitas (GB)) ikinci, WELTREISENDE (Dream Journey (JPN) -  Mandela (GER) / Acatenango (GER)) üçüncü ve SATONO IMPRESA (Deep Impact (JPN) - Sahpresa (USA) / Sahm (USA)) oldu. Derecesi 2.24.10 oldu.

Japonya'daki Triple Crown'ın ilk ayağı olan, Chiba'daki Nakayama Hipodromu'nda Nisan ayında yapılan Satsuki Sho (Japanese 2000 Guineas)'i ve ikinci ayağı olan Tokyo Yushun (Japenesse Derby) GR’i de kazanan CONTRAIL, Ekim ayında Japon St. Leger olarak da adlandırılan GR-1 Kikuka Sho'yu da kazanarakTriple Crown'ı (Üçlü taçı) yapabilecek mi.

Tarih boyunca Japon Triple Crown (Üçlü Taç)'ı kazanananlar

Yıl

Kazanan

Antrenör

Sahip

1941

Sir Lite

Tanaka Kazuitichiro

Kato Yusaku.

1964

Shinzan

Bungo Takeda

Kokichi Hashimoto.

1983

Mr. C.B.

Yasuhisa Matsuyama

Marunuma Onsen Hotel Co.

1984

Symboli Rudolf

Yuuji Nohira

Symboli Farm.

1994

Narita Brian

Masaaki Ookubo

Hidenori Yamaji

2005

Deep Impact

Yasuo Ikee

Kaneko Makoto Holdings Co.