Ceza alan jokeyleri  iki gün içinde koşacak safkanlara yoksa yarış komiserlerine raporu yazdırırken bunu belirtmeleri halinda cezası artık 2gün sonra başlamıyacak  olup gününde başlıyacak olup ceza alan jokey 2 gün kazanmış olacak olup bu karar Antrenör ve Seyisler içinde geçerlidir. Bu karar geçen yıl jokeylerin katılım gösterdiği seminerde YKK Genel Koordinatör Murat Kayum notlarına aldığı Jokeylerin istekleri 2 Haziran'da YKK kabul edelim hayata geçti emeği geçenleri kutlarım.

 

BİNİCİ, ANTRENÖR VE SEYİSLERİN CEZALARINA YÖNELİK DÜZENLEME YAPILDI

Biniciler tarafından Kurulumuza yapılan başvurular değerlendirilmiş olup binici, antrenör ve seyislerin almış oldukları cezalara yönelik düzenleme yapıldı.

Yüksek Komiserler Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu; binici, antrenör ve seyislerin kendilerinin talep etmeleri şartıyla almış oldukları cezaların ilgililerin savunmaları alındıktan sonra düzenlenen ceza karar tarihini takip eden gün itibariyle başlamasına karar verilmiş ve Yarış Otoritesi Bakanlık Makamınca da onaylanmıştır.

Yapılan bu değişiklikle binici, antrenör ve seyislere verilen cezaların -kendilerinin talep etmeleri halinde- ceza karar tarihini takip eden gün itibariyle başlamasının önü açıldı.