1000 Guineas’i LOVE jokeyi Ryan Moore kazandı

İlki 1814 yılında koşulan ve bu yıl 7 Haziran Pazar günü TSİ 17:35’te startı verilen 1000 Guineas’de Coolmore Ekürisi’nin sahibi olduğu, Aidan O’Brien’ın antrene ettiği LOVE (Galileo – Pikaboo / Pivotal) jokeyi Ryan Moore idaresinde, dişilere ait ilk klasik koşunun bu yılki galibi oldu.

2020 yılı 1000 Guineas’i izlemek için tıklayınız

TJK TV ve TAY TV ekranlarından naklen yayınlanıp, üzerine ülkemizden müşterek bahsin kabul edildiği koşuda 3 yaşlı 15 tay birincilik mücadelesi verdi. 1600 metre çim pistte düzenlenen 1000 Guineas’de, Love’ın ardında ikinciliği koşuda tempoyu belirleyen isim olan CLOAK OF SPIRITS (Invincible Spirit – Pivotique / Pivotal) elde ederken, geçtiğimiz yılı 3’te 3 ile yenilgisiz olarak tamamlayan ve bu yılki klasik koşuya favori olarak katılan QUADRILATERAL (Frankel – Nimble Fantasy / Mizzen Mast) üçüncü, Godolphin Ekürisi’ne ait taylardan FINAL SONG (Dark Angel – Rahiyah / Rahy) ise dördüncü oldu.

Kazanan LOVE için koşunun bitiriş derecesi 1.35.80 olurken, farklar 4 ¼ Boy-Baş-1 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

6 Haziran 2019 tarihinde İrlanda-Leopardstown’da kariyerine başlayan Love, 1000 Guineas ile birlikte 8. startında 2. Grup 1 zaferine ulaşırken, toplam galibiyet sayısını ise 4’e çıkardı. 3 yaşındaki dişi tay, geçen yıl 25 Temmuz günü Leopardstown Hipodromu’nda Kulübümüz adına düzenlenen G3 Jockey Club of Turkey Silver Flash Stakes’i kazanma başarısı göstermişti. Love, son galibiyetini ise 15 Eylül 2019 tarihinde İrlanda-Curragh’da katıldığı G1 Moyglare Stud Stakes’i kazanarak elde etmişti.

Love’ın 1000 Guineas zaferiyle birlikte usta antrenör Aidan O’Brien, bu klasik koşudaki 6. galibiyetine ulaştı. Love için bir sonraki muhtemel yarışın ise G1 Epsom Oaks olması bekleniyor.

 

G1 Yasuda Kinen’de GRAN ALEGRIA günün sürprizini yaptı 

İlkbahar-Yaz sezonunda Japonya’nın orta mesafedeki en başarılı safkanını belirlemesi açısından büyük önem taşıyan G1 Yasuda Kinen de bu yıl 7 Haziran Pazar günü düzenlendi. 70. kez gerçekleştirilen Yasuda Kinen’i bu yıl Sunday Racing Co Ltd’nin sahibi olduğu, Kazuo Fujisawa’nın antrene ettiği GRAN ALEGRIA (Deep Impact – Tapitsfly / Tapit) jokey Kenichi Ikezoe ile kazanmayı başardı.

2020 yılı G1 Yasuda Kinen’i izlemek için tıklayınız

1600 metre çim pistte gerçekleştirilen ve 3+ yaşlı 14 safkanın start aldığı 2.6 Milyon Dolar toplam ikramiyeli Yasuda Kinen’de Japonya’nın Triple Crown, G1 Japan Cup ve G1 Dubai Turf gibi birbirinden önemli yarışlar kazanmış şampiyon kısrağı ALMOND EYE (Lord Kanaloa – Fusaichi Pandora / Sunday Silence) favori olarak katıldığı koşuda ikinciliği elde ederken, geçen yıl bu koşuyu kazanma başarısı gösteren INDY CHAMP (Stay Gold – Will Power / King Kamehameha) üçüncü, NORMCORE (Harbinger – Chronologist / Kurofune) ise dördüncü oldu.

Kazanan GRAN ALEGRIA için koşunun bitiriş derecesi 1.31.60 olarak kayıtlara geçerken farklar ise 2 ½ Boy-1/2 Boy-Boyun şeklinde sonuçlandı.

3 Haziran 2018 tarihinde kariyerine kazanarak başlayan Gran Alegria, yaklaşık 1’e 12’lik oranıyla kazandığı Yasuda Kinen ile birlikte kariyerinin 8. startında 2. Grup 1 zaferini hanesine yazdırırken, toplam galibiyet sayısını da 5’e çıkardı. 4 yaşındaki kısrak, geçen yıl katıldığı ve ülkemizdeki karşılığı Dişi Tay Deneme olan G1 Oka Sho’yu kazanma başarısı göstermişti.