Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Sayın Ahmet Özbelge, 2 Haziran Salı günü, TV100’de yayınlanan “İşin Gerçeği” programında açıklamalarda bulundu.

Genel Sekreteri Ahmet Özbelge’nin yapmış olduğu açıklamalarından satır başları;

İlk günden itibaren Covid-19 ile mücadele kapsamında tüm önlemleri aldık. Hipodroma girişlerde dezenfeksiyon kabinleri kurduk, herkese maske dağıttık, gereken tüm önlemleri en üst seviyede aldık.

Bu süreçte sektör paydaşlarımıza destek olmak adına Haziran ayı sonuna kadar oluşacak tüm borçları 6 ay süreyle erteledik. Bununla birlikte müstecirlerimizin 2020 yılı sonuna kadar kira, elektrik ve su bedellerini tahsil etmemeyi kararlaştırdık.

Bakanlığımız ile birlikte yaptığımız mutabakat sonucunda sene başında açıkladığımız yıllık 712 milyon liralık ikramiyenin, 3 ay yarışların yapılamamış olmasına rağmen, yaklaşık yüzde 98’ini dağıtmaya karar verdik.

Yarışlar seyircisiz olarak başlayacak. Ülkemizin pandemiden tamamen kurtulduğu noktada seyircilerimizi tekrar tribünlerde göreceğiz. Bu yıl Gazi Koşusu da yarışların ertelenmesiyle birlikte 30 Ağustos’a geldi, inşallah Zafer Bayramı’nda Türkiye’nin en büyük yarışını icra etme şerefine nail olacağız.