DAREDEVIL'in temsilcisi SWISS SKYDIVER Amerika'nın dört bir yanında şovunu yapmaya devam ediyor. Bu kez Amerika'nın en Batı kesimindeki Kaliforniya eyaletinde buluna  Great Race Place Santa Anita Park Hipodromunda SWISS SKYDIVER katıldığı toplam ikramiyesi 200,000 dolarlık (Gr-2) Santa Anita Oaks koşusunu ünlü jokeyi Mike Smith idaresinde güle oynaya dört kısrağın katıldığı koşuyu sekiz yüzünü 46.55 geçerek en yakın rakibi Speech'in dört boy önünde 1 1/16 miles yaklaşık 1720 metre kum pistte koşulan koşuyu 1:43.20 bitiriş derecesiyle çok çok çok kolay kazanarak Amerika'da kısmet olursa bu yıl en iyi 3 yaşlı dişi tay ödülünü almasını artık bekliyorum.

SWISS SKYDIVER'ın antrenörü Kenny McPeek 04 Eylül 2020 günü koşmayı planladığı (Gr-1) Kentucky Oaks koşusu öncesi son bir hazırlık koşusu olarak 11 Temmuz 2020 günü kısa Keeneland sezonunda (Gr-1) Ashland Stakes koşusunu hedef koşu olarak koşmayı planladığını açıkladı.

Peter Callahan'ın sahibi olduğu SWISS SKYDIVER yedinci koşusunda dördüncü birinciliğine ulaşarak kariyer kazancını 557,980 dolara çıkardı. SWISS SKYDIVER Mart ayında Gulfstream Park Hipodromunda (Gr-2) Gulfstream Park Oaks, Mayıs ayında Oaklawn Park Hipodromunda (Gr-3) Fantasy Stakes koşularını gösterişli bir şekilde kazanmıştı.

Kadir KIYGIR