241. Epsom Derby’de zafere Serpentine uzandı

İngiliz Yarışçılığı’nın derbisi olan G1 Epsom Derby’nin 241.'si bu yıl 4 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirildi. TJK TV -TAY TV ve  www Liderform.com.tr ekranlarından naklen yayınlanan ve üzerine ülkemizden de müşterek bahis kabulü yapılan derbide Coolmore Ekürisi’nin sahibi olduğu, Aidan O’Brien’ın antrenesindeki Serpentine (Galileo – Remember When / Danehill Dancer) jokeyi Emmet McNamara idaresinde zafere uzandı.

241. Epsom Derby’i izlemek için tıklayınız.

Sonucu merakla beklenen derbi 2400 metre mesafe üzerinden, 3 yaşlı 16 İngiliz tayının katılımıyla koşuldu. Startla birlikte liderliği alan ve hiçbir rakibini yanına yaklaştırmadan galibiyete ulaşan Serpentine’in ardında Khalifa Sat (Free Eagle – Thermopylae / Tenby) ikinci olurken, kazanan Serpentine’in Maiden olarak Derby’e gelen ahırdaşı Amhran Na Bhfiann (Galileo – Alluring Park / Green Desert) üçüncü, 2000 Guineas’de zafere ulaşan ve koşunun favorileri arasında gösterilen Kameko (Kitten’s Joy – Sweeter Still / Rock of Gibraltar) ile English King (Camelot – Platonic / Zafonic) ise sırasıyla dördüncü ve beşinci olarak koşudan ayrıldı.

Geçen yıl Eylül ayında İrlanda-Galway’da kariyerine başlayan Serpentine, 2 yaşlılığında katıldığı tek koşuda tabela dışında kaldıktan sonra sezona bu yıl 12 Haziran’da Curragh’da beşinci olarak başladı. 27 Haziran Cumartesi günü yine Curragh’da bu kez Maiden’a 9 boy farkla kazanarak veda eden tay, cezalı kayıt yaptırdığı G1 Epsom Derby’de zafere ulaşarak üst üste ve toplamda 2. birinciliğine imza atmış oldu.

Jokey Emmet McNamara ilk kez at bindiği derbide zafere ulaşırken, usta antrenör Aidan O’Brien ise Serpentine ile birlikte Galileo (2001), High Chaparral (2002), Camelot (2012), Ruler Of The World (2013), Australia (2014), Wings of Eagles (2017) ve Anthony Van Dyck’tan (2019) sonra 8. Epsom Derby zaferine ve aynı zamanda rekor galibiyet sayısına ulaştı.

 

 

G1 Epsom Oaks’ta Love rekor kırdı

Bu yıl Derby ile aynı gün gerçekleştirilen G1 Epsom Oaks’u ise yine Coolmore Ekürisi’nin sahibi olduğu, Aidan O’Brien’ın antrene ettiği Love (Galileo – Pikaboo / Pivotal) jokeyi Ryan Moore ile kazanmayı başardı.

2020 yılı Epsom Oaks’u izlemek için tıklayınız.

3 yaşlı 8 tayın katıldığı 2400 metre çim pistteki İngiltere Kısrak Koşusu’nda ikinciliği, kazanan Love’ın ahırdaşı Emnistymon (Galileo – Lahinch / Danehill Dancer) elde ederken, Frankly Darling (Frankel – Hidden Hope / Daylami) üçüncü, Queen Daenerys (Frankel – Song To Remember / Storm Cat) ise dördüncü oldu.

6 Haziran 2019 tarihinde İrlanda-Leopardstown’da kariyerine başlayan Love, Oaks ile birlikte 9. startında 3. Grup 1 zaferine ulaşırken, toplam galibiyet sayısını ise 5’e çıkardı. 2.34.06’lık bitiriş derecesiyle Enable’a ait olan koşunun derece rekorunu da kıran 3 yaşındaki dişi tay, geçen yıl 25 Temmuz günü Leopardstown Hipodromu’nda TJK  adına düzenlenen G3 Jockey Club of Turkey Silver Flash Stakes’i kazanma başarısı göstermişti. Love, son galibiyetini ise 7 Haziran günü G1 1000 Guineas’i kazanarak elde etmişti. Öte yandan Love’ın Oaks zaferiyle birlikte usta antrenör Aidan O’Brien, bu klasik koşudaki 8. galibiyetine ulaştı.