Selim Kaya, Salı günü Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda at biniyor

 

Bir süredir 8 yıl evvel start çıkışında dizini vurması zaman zaman tedavi gören jokey Selim Kaya, bir süredir dizinin tedavi süresi sonrası 14 Temmuz Salı günü Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda 2.Koşu'da GÜMÜŞ KESEN isimli safkana binecektir.

 

--------------------------------------------------------------------

MAGNUM OPUS neden koşudan çıkarıldı

5 Temmuz Pazar günü start önünde MAGNUM OPUS, Komiserler Kurulu Kararı ile çıkması sebebi; jokeyi Ahmet Çelik, starta safkan giderken bir boşluğa başıyor, Ahmet Çelik'te start önüne gelince start veterinerine durumu anlatıyor. Risk taşıdığı için safkan yarıştan çıkarılıyor. Bir gün sonra hastanede yapılan tetkiklerinde safkanda bir şey çıkmayarak idmanlarına devam ediyoru.

 

 

 

-------------------------------

 

Güney Kore’deki TJK Koşusu’nu Dia Road kazandı

 

12 Temmuz Pazar günü Güney Kore’nin Seul Hipodromu'nda seyricisiz, Türkiye Jokey Kulübü Koşusu'na ev sahipliği yaptı. 1800 metre kum pistte gerçekleştirilen koşuyu, Song Moon Gil tarafından antrene edilen, Son Byung Choul’un sahibi olduğu 4 yaşındaki Dia Road (Captain Coltish - Gieongnal Geunal / Menifee) jokeyi Kim Yong Geun ile kazanmayı başardı.

Koşunun videosunu izlemek için tıklayınız

.null(Dia Road)

Bu yıl 11. kez düzenlenen, 8 safkanın birincilik mücadelesi verdiği koşunun ikinciliğini Okay Queen (Thunder Moccasin - Grand Caravane / Exceed And Excel) elde ederken, Lead Money (Exploit – Miss Personality / El Prado) üçüncü, Seouri Byeol (Limitless Bid - Busanui Byeol / Generous) ise dördüncü oldu.

null

82.500.000 Güney Kore Wonu (yaklaşık 470.000 TL) ikramiyeli koşuda kazanan Dia Road için koşunun bitiriş derecesi 1.55.80 olurken, farklar 4 Boy – 4 Boy – ½ Boy şeklinde sonuçlandı. 

2 Mart 2019 tarihinde kariyerine başlayan Dia Road, TJK adına düzenlenen koşuyla birlikte başarılarına bir yenisini daha ekledi ve kariyerinin 8. startında üst üste 4., toplamda ise 7. birinciliğine ulaştı.

                     

Daredevil’in kızı Swiss Skydiver’dan Blue Grass ikinciliği

TJK tarafından satın alınan ve bu yıl aşım sezonunda yetiştiricilerimize hizmet vermek üzere Türkiye’ye gelen Daredevil’in Amerika’daki temsilcilerinden Swiss Skydiver (Daredevil – Expo Gold / Johannesburg) Kentucky Derby öncesi en önemli yarışlardan biri olan G2 Blue Grass Stakes’te erkek rakipleriyle start aldı ve elde ettiği ikincilikle birlikte Kentucky Derby yolunda 40 puanı hanesine yazdırdı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

11 Temmuz Cumartesi günü Keeneland’de gerçekleştirilen 1800 metre kum pistteki 600.000 Dolar ikramiyeli G2 Blue Grass Stakes’i Thomas Drury Jr.’ın antrene ettiği Art Collector (Bernardini – Distorted Legacy / Distorted Humor) isimli safkan jokeyi Brian Joseph Hernandez Jr. ile kazanırken, Daredevil’in jokey Mike E. Smith ile start alan kızı Swiss Skydiver ise koşuda üçüncülüğü elde eden Rushie’nin (Liam’s Map – Conquest Angel / Colonel John) 4.5 boy farkla önünde ikinci olarak bu önemli koşudan ayrıldı.

1.48.11’lik bitiriş derecesiyle galibiyete ulaşan Art Collector, kariyerinin 8. startında üst üste 3., toplamda ise 4. birinciliğine imza attı.

Öte yandan Daredevil’in 3 Grup koşu galibi olan ve 350 puanla Kentucky Oaks yolunda puan tablosunda açık ara lider durumda olan kızı Swiss Skydiver için ilgililerinin koşu sonrası yapmış olduğu açıklamaya göre bir sonraki muhtemel hedef yarışın 15 Ağustos günü koşulacak olan G1 Alabama Stakes olması bekleniyor.

---------------------------------------------------------