G1 King George VI and Queen Elizabeth Stakes’i 3. kez Enable kazandı

İngiltere’de sezonun en prestijli koşularından G1 King George VI and Queen Elizabeth Stakes bu yıl 25 Temmuz Cumartesi günü Ascot Hipodromunda gerçekleştirildi. TSİ 17:35’de startı verilen bu önemli koşuyu bir kez daha Khalid Abdullah’ın sahibi olduğu, John Gosden’in antrene ettiği, Frankie Dettori ile start alan şampiyon kısrak ENABLE (Nathaniel – Concentric / Sadler’s Wells) kazandı.

Enable’ın kazandığı 2020 yılı G1 King George and Queen Elizabeth Stakes’

 

2400 metre çim pistte gerçekleştirilen koşuda bu yıl 3 safkan start aldı. Koşuda uzun süre tempoyu belirleyen Coolmore Ekürisi’nin sahibi olduğu, Aidan O’Brien’ın antrene ettiği safkanlardan Sovereign  (Galileo – Devoted To You / Danehill Dancer) ikinci olurken, ahırdaşı Japan (Galileo – Shastye / Danehill) ise üçüncü oldu.

Kazanan Enable için bitiriş derecesi 2.28.92 olurken, koşuda farklar ise 5 ½ Boy-11 Boy şeklinde sonuçlandı.

2016 yılında 2 yaşlı olarak katıldığı tek startını kazanan Enable, 21 Nisan 2017 tarihinde ise 3’lü olarak katıldığı ilk startında üçüncü olurken ilk mağlubiyetini aldı. Daha sonra G1 Epsom Oaks, G1 Irish Oaks, G1 King George VI and Queen Elizabeth Stakes ve G1 Yorkshire Oaks’u kazanan Enable, G1 Prix de l’Arc de Triomphe’dan da zaferle ayrılmıştı.

2018 yılında yaşadığı sakatlıklar nedeniyle uzun süre pistlerden uzak kalan şampiyon kısrak Enable, 8 Eylül 2018 günü Kempton Park’taki sentetik kum pistte gerçekleştirilen G3 September Stakes ile 342 günlük aranın ardından pistlere kazanarak dönmüştü. 1 yıl sonra ilk kez çim piste yine Arc ile çıkan şampiyon kısrak, tarihte aynı yıl yalnızca tek koşuyla G1 Prix de l’Arc de Triomphe’a gelip kazanan ilk isim olmuştu.

Üst üste ikinci Arc zaferi sonrası 2018 yılı sonunda bu kez Breeders’ Cup festivali kapsamında G1 Breeders’ Cup Turf’ten Magical’ın önünde galibiyetle ayrılan kısrak, aynı yıl hem Arc hem de BC Turf’ü kazanan ilk safkan olarak da tarihe geçmişti.

2019 yılında katıldığı ilk yarış olan G1 Coral Eclipse’ten de galibiyetle ayrılan şampiyon kısrak ardından son metrelere kadar birincilik mücadelesi verdiği G1 King George VI and Queen Elizabeth Stakes’i bir kez daha kazanmayı başarmıştı. 22 Ağustos’ta katıldığı G1 Yorkshire Oaks’ı da kazanan şampiyon kısrak, akabinde katıldığı G1 Prix de l’Arc de Triomphe’dan ise Waldgeist’ın ardında ikinci olarak ayrılmıştı.

2020 yılındaki ilk startında 5 Temmuz günü G1 Coral-Eclipse’de Ghaiyyath’ın ardında ikinci olan 6 yaşındaki Enable, 3. kez G1 King George and Queen Elizabeth Stakes’i kazanarak tarihte bunu başaran ilk isim oldu. Şampiyon kısrak ayrıca kariyerinin 17. startında 11. Grup 1 zaferine ulaşırken, toplam galibiyet sayısını da 14’e çıkardı.

 

124. Durban July’da kazanan Belgarion oldu

Güney Afrika’da sezonun en önemli koşularından biri olan ve bu yıl 124.sü gerçekleştirilen G1 Durban July, 25 Temmuz Cumartesi günü Greyville Hipodromunda koşuldu.

TJK TV ve TAY TV www.Liderform .com tr'de  ekranlarından naklen yayınlanıp, üzerine ülkemizden müşterek bahis kabul edilen koşuyu bu yıl, sonlardaki etkili atakları neticesinde Justin Snaith’in antrene ettiği Belgarion (Dynasty – Riva / Acatenango) jokeyi Richard Fourie ile kazanmayı başardı.

2020 yılı G1 Durban July’ı izlemek için tıklayınız.

4 yaşındaki Belgarion, bu galibiyetle birlikte kariyerinin 9. startında 7. birinciliğini elde etti. Ayrıca antrenör Justin Snaith bu önemli koşuyu 5. kez antrene ettiği safkanlarla kazanma başarısı gösterirken, jokey Richard Fourie ise 3. Durban July birinciliğine ulaştı.

G1 Alfred G. Vanderbilt Handicap’ta Volatile beyaz bayrak ayna yaptı

25 Temmuz Cumartesi günü ABD’nin Saratoga Hipodromunda gerçekleştirilen ve sezonun önemli sprint yarışlarından olan G1 Alfred G. Vanderbilt Handicap’ı bu yıl Steven Asmussen’in antrene ettiği Volatile (Violence – Melody Lady / Unbridled’s Song) jokeyi Ricardo Santana Jr. idaresinde startla birlikte aldığı liderliği potoya kadar koruyarak kazandı.

2020 yılı G1 Alfred G. Vanderbilt Handicap

3 ve yukarı yaşlı 4 safkanın birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1200 metre kum pistte koşuldu. 1.09.61’lik bitiriş derecesiyle galibiyete uzanan Volatile’ın ardında ikinciliği ise Pleasantly Perfect temsilcisi Whitmore (Pleasantly Perfect – Melody’s Spirit / Scat Daddy) elde etti.

G1 Alfred G. Vanderbilt Handicap’taki bu galibiyetiyle birlikte ilk G1 galibiyetini hanesine yazdıran 4 yaşındaki Volatile, kariyerinin 6. startında 5. birinciliğine ulaşmış oldu.

G1 Tattersalls Gold Cup’ı üst üste ikinci kez Magical kazandı

26 Temmuz Pazar günü İrlanda’nın Curragh Hipodromu, G1 Tattersalls Gold Cup’a ev sahipliği yaptı. 2000 metre çim pistte gerçekleştirilen koşuda ilk metrelerde liderliği alan Coolmore Ekürisi’nin sahibi olduğu, Aidan O’Brien’ın antrene ettiği Magical (Galileo – Halfway To Heaven / Pivotal) isimli kısrak, jokeyi Wayne Lordan ile kazanmayı başardı.

2020 yılı G1 Tattersalls Gold Cup’

Üst üste 2. kez bu koşuda zafere uzanan Magical, aynı zamanda 6. Grup 1 birinciliğini hanesine yazdırdı. 5 yaşındaki kısrak ayrıca 23. startında 11. galibiyetini elde etmiş oldu.

G1 Grosser Dallmayr-Preis’da kazanan Barney Roy oldu

Almanya’nın Münih Hipodromunda sezonun önemli koşularından G1 Grosser Dalmayr-Preis 26 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. Koşuyu bu yıl Godolphin Ekürisi’nin sahibi olduğu, Charlie Appleby’nin antrene ettiği Barney Roy (Excelebration – Alina / Galileo) jokeyi William Buick ile kazandı.

2020 yılı G1 Grosser Dalmayr-Preis’

3+ yaşlı 7 safkanın birincilik mücadelesi verdiği 2000 metre çim pistteki koşuyu kazanmayı başaran 6 yaşındaki iğdiş safkan Barney Roy, bu galibiyetle birlikte kariyerinin 14. startında 3. Grup 1 zaferini elde ederken, toplam birincilik sayısını ise 7’ye çıkardı.