STRADIVARIUS Üst üste 4.kez kazandığı 28 Temmuz salı günü İngiltere Goodwood Hipodromu'nda G1 GOODWOOD CUP STAKES 3200 metre Çim pistte koşusun'u jokeyi Frankı Dettori ile kazanırken.

İngiltere’de Goodwood Hipodromu’nun ev sahipliği yaptığı ve 1 Ağustos’a kadar sürecek olan Avrupa’nın en önemli yarış festivallerinden geleneksel Glorious Goodwood bu yıl 28 Temmuz Salı günü gerçekleştirilen koşularla birlikte başladı.

2020 yılı Glorious Goodwood festivalinin açılış gününe ait tek Grup 1 yarış olan Goodwood Cup Stakes 3200 metre çim pistte koşuldu. 3+ yaşlı 7 safkanın katıldığı koşunun son metreleri seyir zevki yüksek bir birincilik mücadelesine sahne oldu. Koşuyu Björn E. Nielsen’in sahibi olduğu, John Gosden’in antrene ettiği STRADIVARIUS (Sea The Stars – Private Life / Bering) jokey Frankie Dettori idaresinde kazandı ve bu koşudaki üst üste 4. galibiyetini elde etti.

Stradivarius’un kazandığı 2020 yılı G1 Goodwood Cup Stakes’

G1 Goodwood Cup Stakes’te Stradivarius’un ardında ikinciliği Nayef Road (Galileo – Rose Bonheur / Danehill Dancer) elde ederken, aygırlarımızdan Authorized’ın G1 Irish Derby galibi temsilcisi Santiago (Authorized - Wadyhatta / Cape Cross) ise üçüncü oldu.

2016 yılında yarış hayatına başlayan 6 yaşındaki doru erkek safkan Stradivarius, G1 Goodwood Cup Stakes zaferiyle birlikte kariyerinin 23. startında 7. Grup 1 birinciliğine ulaşırken, toplam galibiyet sayısını ise 16’ya çıkardı. 4 yıldır G1 Goodwood Cup Stakes’te birincilik elde eden Stradivarius, son startında ise Royal Ascot festivali kapsamındaki G1 Ascot Gold Cup’ı üst üste 3. kez kazanmıştı.

Glorious Goodwood yarış festivalinde 29 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan 2. gün koşuları ile devam edecek olup, G1 Sussex Stakes’in de yer aldığı yarış programına ülkemizden müşterek bahis kabul edilecek. 15.10’da ilk startı verilecek olan 7 koşuluk programa ait koşular TJK TV ile TAY TV ekranlarından naklen yayınlanacak.

Glorious Goodwood festivalinin ilk gününde diğer Grup koşularda alınan sonuçlar ise şöyle oluştu:

G2 Qatar Vintage Stakes – 2 yaşlı taylar – 1400m Çim

Battleground (War Front – Found / Galileo) – Ryan Moore

G2 Qatar Lennox Stakes – 3+ yaşlı atlar – 1400m Çim

Space Blues (Dubawi – Miss Lucifer / Noverre) – William Buick

28 Temmuz Salı günü 2020 yılı Goodwood Hipodromu'nda G1 Goodwood Cup Stakes koşusunu STRADIVARIUS 3200metre Çim pist yarışında 4.kez üst üste kazanma başarısı gösterirken 7 yaşında Şampiyon STRADİVARİUS koşu sonrası yıkanırken.

Sosyal Mesafe ayarlanarak sadece G1 yarışlarında atın Antrenörü at sahibi ve eşi  çocukları ve seyisi koşuyu izliyebiliyor