3 Ağustos Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu'nda  yapılan 7. Koşuda iki startan çıkan (2)BOZKIRBEYİ isimli safkan iki startan başındaki örtüyü binicisi Mehmet Fatih Aslan almayı unutunca safkan önünü göremeyince safkanlar adeta birbirlerine girip AGF % 34 birinci at olan ATİKKOPRAM adeta tost olup yarışı tekrar adepte olup gelmesi yarışı üçüncü bitirdi  bu safkan için 6 boy starta kaldı yazılmış ama safkan bir boy cıvarında kaldı. Şanlıurfa son yıllarda hiç böyle gün ve para cezaları görülmedi Halil Polat 1.686 TL , Hasan Altundağ 1.686 TL, Mehmet Emin Doğan , 1.686.TL bir günde 18 adet 562 TL ceza kesilip 14, 7, 5, gün at binmeme cezaları var 2020 bir günde para ve gün ceza kesilen Şanlıurfa tarihi bir rekor kırarak kırılması güç bir rekorun sahibi oldular.

KOŞU 1

30.07.2020 tarihinde idman pistinde atını ters çalıştıran ve maske takmayan binici Halil POLAT Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a,b-1) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince İHTAR ve 562,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numaraya kayıtlı HEDEFİGÖR isimli atın aksesuarının rengi forma rengine uymadığından dolayı bu atın antrenörü Veli ÇİZİK Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1) ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmeliğin 123. Maddesinin gereğince 562,00 TL para cezası verilmiştir. 

5 numaraya kayıtlı MAHKUM isimli atın aksesuarının rengi forma rengine uymadığından dolayı bu atın antrenörü Murat KILINÇ Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1) ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmeliğin 123. Maddesi gereğince 562,00 TL para cezası verilmiştir.

KOŞU 2

1 numaraya kayıtlı HACIVAT isimli atın binicisi Mehmet Emin DOĞAN son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince 562,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

3 numaraya kayıtlı YALAZBEYİ isimli atın binicisi Hasan ALTUNDAĞ start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a,b-1) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince İHTAR ve 562,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 3

3 numaraya kayıtlı BİNDALINGÜLÜ isimli atın binicisi Hasan ALTUNDAĞ tartı mahalinde yarış yerlerinin düzen ve disiplinini bozmaktan dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1,c) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince 562,00 TL ve 7 (yedi) gün geçici süre ile sanat icra etmekten men cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 4

5 numaraya kayıtlı COPY CENTER isimli atın binicisi Halil POLAT start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince 562,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

KOŞU 6

10 numaraya kayıtlı CUPIDS ARROW isimli atın binicisi Muhammed Baran ÇAKMAK start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince 562,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

15 numaraya kayıtlı YÜZATLI isimli atın binicisi Emre AKKILIÇ start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince 562,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 7

2 numaraya kayıtlı BOZKIRBEYİ isimli atın binicisi Mehmet Fatih ASLAN start çıkışı atın kulaklığını çıkarmayarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (a,b-1) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince İHTAR ve 562,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 8 

5 numaraya kayıtlı DEMİR HAN isimli atın binicisi Hasan ALTUNDAĞ son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince 562,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

9 numaraya kayıtlı FRIZER isimli atın binicisi Mehmet Emin DOĞAN son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (c) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince 5 (beş) gün süre ile sanat icra etmekten men cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 9

8 numaraya kayıtlı NECO NECO isimli atın binicisi Sami KAPLAN son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince 562,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı KARASU FIRTINASI isimli atın binicisi Remzi DOĞAN son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanımından dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1,c) ve Yönetmeliğin 123/6.Maddesi gereğince 14 (ondört) gün (son iki ayda suçun tekkerüründen ceza iki kat olarak uygulanmıştır) süre ile sanat icra etmekten men cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU 10

1 numaraya kayıtlı ÖZYAZAR isimli atın binicisi Halil POLAT son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince 562,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı MERCANHAN isimli atın binicisi Fethullah FELHAN son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareketinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak savunma istem yazısı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1) ve Yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince 562,00 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.