Ülkemizde ilk kez 23 Eylül 1856’da İzmir’de başlayan düzenli yarışlar; İzmir Yarış Kulübü, Osmanlı Jokey Kulübü, Sipahi Ocağı Binicilik Kulübü, Bakırköy Yarışçılık Sendikası ve Yüksek Yarış ve Islah Encümeni gibi girişimler sayesinde, kesintilere uğrayarak da olsa 94 yıl boyunca devam ettirilmiştir. 23 Ekim 1950 tarihine gelindiğindeyse yıllar içinde filizlenen “Uzman Kuruluş” fikri hayata geçirilmiş ve Türkiye Jokey Kulübü kurulmuştur. O günden bu yana dev bir sektör haline gelen Türk atçılığının merkezinde büyük yatırımları ve özverili çalışmalarıyla yer alan Kulübümüz, 124 Asli Üyesi ve binlerce çalışanıyla ülkemizin en değerli kuruluşlarından biri olmaya devam etmektedir. Kuruluşunun 68. yılında Kulübümüz adına 65. kez düzenlenen Türkiye Jokey Kulübü Koşusu (Açık - G1) 23 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleşti. 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katıldığı bu koşu, İstanbul yarış sezonunun en önemli mücadelelerindendi.

Tamamı erkek 9 safkanın ter döktüğü 450.000 TL birincilik ikramiyeli bu koşuda, Hakkı Özyurteri’nin kendi yetiştirmesi olan doru at HASAFET (Youmzain - Reemeya / Bernardini) başarılı performansını zaferle taçlandırdı. Zeki Fırat tarafından antrene edilen 4 yaşlı safkan mücadeleye Halis Karataş idaresinde katıldı. HASAFET’in yarış kariyerinde ayrıca, Fevzi Çakmak (G2) ve Dünya Veteriner Hekimler Günü (A3) Koşuları birinciliği ile Başbakanlık (G1), Celal Bayar (G2) ve Boğaziçi (G2) Koşuları ikinciliği bulunuyordu.

TJK Koşusu’nun ardından Şeref Tribünü’nde yüksek katılımlı bir kupa töreni düzenlendi. Eski TJK Başkanlarından Muammer Kitapçı TJK Kupası’nı, kazanan atın sahibi Hakkı Özyurteri’ye vekaleten Erkutay Özyurteri’ye verdi.

 

Türkiye Jokey Kulübü eski Başkanlarından Umur Tamer de safkanın antrenörü Zeki Fırat’a vekaleten Baha Yargı’ya plaket verdi.

 

Kazanan safkanın jokeyi Halis Karataş ise plaketini bir diğer eski Türkiye Jokey Kulübü  Başkanı Behçet Homurlu’nun elinden aldı.

 

Törene Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Genel Sekreter Sadettin Atığ, Genel Sayman Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Tuğban İzzet Aksoy, Yüksel Göktürk, Ahmet Özbelge ve Hakan Yücetürk, Yönetim Kurulu Genel Koordinatörü Dr. Ender Aydıner, Kulübümüz Asli Üyeleri ve davetliler de katılım gösterdi.

 

Her yıl geleneksel olarak TJK Koşusu’nun ardından yapılan pasta kesimi bu yıl da Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu ve Asli Üyelerinin katılımıyla Şeref Tribünü’nde gerçekleşti.

 

Törende Başkan Serdal Adalı, eski Türkiye Jokey Kulübü Başkanlarına hediyeler takdim ederken, Muammer Kitapçı da kendisine bir hediye verdi.

 

Pasta kesim töreni, Başkan Adalı’nın “sağlıkla, neşeyle, bol kazançla bu güzel günümüz kutlu olsun” sözleriyle son buldu.

 

1.HASAFET 4y D.A  YOUMZAIN (IRE)-REEMEYA (USA)  Derece: (2.29.11)  Sahibi: H.ÖZYURTERİ  Jokey: H.KARATAŞ  Antrenör: Z.FIRAT  1.ye İkramiye: 450.000 TL  Yetiştirici: H.ÖZYURTERİ  Yetiştiricilik: 112.500 TL    2.KATMA DEĞER 3y A.E  WIN RIVER WIN (USA)-ALİZE  Derece: (2.29.51)  Sahibi: Ü.BARLIK  Jokey: G.KOCAKAYA  Antrenör: G.YAVUZ  2.ye İkramiye: 180.000 TL  Yetiştirici: P.CEMİLOĞLU  Yetiştiricilik: 45.000 TL    3.ZAFER ATEŞİ 4y D.A  WIN RIVER WIN (USA)-GOLD HYPERION  Derece: (2.29.67)  Sahibi: B.AKBULUT  Jokey: S.KAYA  Antrenör: M.AKBULUT  3.ye İkramiye: 90.000 TL  Yetiştirici: AB.GÜNEŞ  Yetiştiricilik: 22.500 TL    4.GAZIBORA KHAN 4y K.A  NATIVE KHAN(FR)-ENHANCE(GB)  Derece: (2.29.79)  Sahibi: V.ARACI  Jokey: U.POLAT  Antrenör: S.BİLGİÇ  4.ye İkramiye: 45.000 TL  Yetiştirici: V.İ.ARACI  Yetiştiricilik: 11.250 TL      

KOŞUNUN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ