İngiltere’de 1000-2000 Guineas, Oaks ve Derby’den sonra sezonun son klasik yarışı olan ve ilki 1776 yılında koşulan St. Leger Stakes’in 245.si bu yıl 12 Eylül Cumartesi günü Doncaster Hipodromu’nda koşuldu. Üzerine ülkemizden de müşterek bahis kabul edilen ve TJK TV ile TAY TV, www.LiderForm.com.tr ekranlarından naklen yayınlanan bu yılki klasik koşuda adını tarihe yazdıran isim ise Galileo Chrome Partnership ortaklığındaki, Joseph O’Brien’ın antrene ettiği, jokey Tom Marquand ile koşuya katılan Galileo Chrome (Australia – Curious Mind / Dansili) isimli tay oldu.

Çim pistte yaklaşık 2900 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen klasik koşuya bu yıl 3 yaşlı 11 tay katıldı. Koşuda ikinciliği Berkshire Rocco (Sir Percy – Sunny Again / Shirocco) elde ederken, Pyledriver (Harbour Watch - La Pyle / Le Havre) üçüncü, aygırlarımızdan Authorized’ın G1 Irish Derby galibi temsilcisi Santiago (Authorized – Wadyhatta / Cape Cross) ise dördüncü oldu.

Kazanan Galileo Chrome için bitiriş derecesi 3.01.94 olarak kayıtlara geçerken, farklar ise Boyun-1 Boy-Burun şeklinde sonuçlandı.

2 yaşlılığında yalnızca İrlanda’da 1 kez start alan ve ilk 4 dereceye giremeyen Galileo Chrome, bu yıl sezona ise 12 Haziran’da İrlanda-Curragh’da kazanarak başladı. Temmuz ayının son gününde Leopardstown’da start aldığı koşuyu da 6 boy farkla kazanan tay, son olarak 29 Ağustos’ta Navan’da katıldığı Listed koşuyu 5 boy farkla önde tamamladı. G1 St. Leger Stakes ile birlikte Galileo Chrome bu yılki galibiyet serisini sürdürürken toplamda ise 5. startında 4. birinciliğine imza attı.

2013 yılında bindiği Leading Light isimli tayla bu klasik koşuda zafere ulaşan Joseph O’Brien bu kez antrene ettiği Galileo Chrome ile aynı başarıyı elde etti ve 1969 yılında bunu başaran Harry Wragg’in ardından hem jokey hem antrenör olarak sezonun son klasik yarışını kazanan ilk isim oldu.