Uzun yıllardır TJK ile France Galop arasında düzenlenen karşılıklı koşulardan Türkiye Jokey Kulübü Koşusu, bu yıl 2 Ekim Cuma günü gerçekleştirildi.

Bu yıl beşinci kez Paris’te bulunan Saint-Cloud Hipodromu’nun ev sahipliği yaptığı, Türkiye Jokey Kulübü adına düzenlenen G3 Prix Thomas Bryon Jockey Club De Turquie’yi Gerard Thomas Ryan’ın sahibi olduğu, Stephanie Nigge’nin antrenesindeki Normandy Bridge (Le Havre – Aiglonne / Silver Hawk) isimli tay, jokeyi Theo Bachelot ile kazandı.

Normandy Bridge’in galibiyetiyle sonuçlanan 2020 yılı G3 Prix Thomas Byron Jockey Club de Turquie’yi izlemek için TIKLAYINIZ

Çim pistte 1600 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen bu yılki TJK Koşusu’nda 2 yaşlı 5 tay start aldı. Koşunun ikinciliğini Homeryan (Sea The Stars – Roxelana / Red Ransom) elde ederken, Naval Crown (Dubawi – Come Alive / Dansili) üçüncü, Mon Bel Canto (The Wow Signal – Monatora / Hector Protector) dördüncü,Tokyo Gold (Kendargent – Biancarosa / Dalakhani) ise beşinci oldu.

Koşuda kazanan Normandy Bridge için bitiriş derecesi 1.47.85 olurken, farklar ¾ Boy – 4 Boy – 4 ½ Boy şeklinde kayıtlara geçti.

3 Eylül günü ParisLongchamp’te katıldığı 1600 metre mesafeli koşuyu kazanarak kariyerine başlayan Normandy Bridge, bu galibiyetle birlikte ikinci startından da birincilikle ayrılmış oldu.