Hışman Çizik 3 gün at binmeme cezası aldı 7 Safkan bundan etkilendi

2020 Yılında en çok ikinci koşu kazanan ve 4 Ekim Pazar günü G1 TJK kupası koşusunu ZAFER ATEŞİ jokeyi Hışman Çizik ile kazanması 5 Ekim Pazartesi günü Bursa Osman Gazi Hipodromu'nda ABJARKIZ'dan 3 gün ceza alması Salı günü her iki Hipodromunda dektere olmaması cezasını Salıdan başlatıp Çarşamba Perşembe 3 gün sonra cezası bitecek Cuma günü İstanbul yarışlarında safkanlara dektere oldu Çarşamba günü İSTANBUL Veliefendi Hipodromunda  yapılan koşularda 7 koşuda safkanın sahipleri seyisi Antrenörü mağdur oldu. Jokey değşikliğine gidildi. Ayrıca Perşembe günü bineceği atlar daha önceki günlcerde belli olması Salı sabahı Perşembe safkanlarını deklere edecek antrenörler yeni bir jokey aramak zorunda kaldı. YKK bu uygulamanın düzeltilmesi gerektiği apaçık görülmektedir.

Vedat Kızmaz 600gr fazla binecem dedi binemedi bakın başına neler geldi

7.Aralık Çarşamba günü Elazığ Hipodromu'nda yapılan 3. Koşuda GIANT FIST isimli safkan 55 kg ile koşacak jokey Vedat Kızmaz  tartı hakemine 600 kg fazla binecem diyor kilosunu ayarlıyamayarak  binemiyor yerine H.Parıldar biniyor. Komiserle kurulu  7 gün at binmeme cezası ve 1124 TL Jokey Kaza Yardım Sandığına bağış yapacak bir evvelki yarışında start çıkışında usülsüz kulvar değişikliğinden 562 TL ceza alması toplam Vedat Kızmaz   bir günde jokey Kaza Yardım Sandığına 1.686 TL Elazığ koşularında bağış yapan jokeyler arasında bir numara oldu.

 

KOMİSERLER KURULU KARARLARI  KOŞU NO 2 

2 numaraya kayıtlı olarak koşan UZUNYOL isimli atın jokeyi Vedat KIZMAZ start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 562 TL para cezası ile cezalandırılmıştır