Japonya’da Daring Tact dişilere ait Triple Crown’ı tamamladı

18 Ekim Pazar günü Japonya’nın Kyoto Hipodromu’nda Triple Crown heyecanı yaşandı. Dişi taylara ait Triple Crown’ın (Triple Tiara) son ayağını oluşturan G1 Shuka Sho’yu Normandy Thoroughbred Racing’in sahibi olduğu, Haruki Sugiyama’nın antrene ettiği Daring Tact (Epiphaneia – Daring Bird / King Kamehameha) jokey Kohei Matsuyama idaresinde kazanırken Triple Tiara olarak da bilinen dişilere ait Triple Crown’ı tamamlamış oldu.

2000 metre çim pistte gerçekleştirilen ve 3 yaşlı 18 dişi tayın katıldığı koşuda Daring Tact’in ardında ikinciliği Magic Castle (Deep Impact – So Magic / Symboli Kris S) elde ederken, Soft Fruit (Deep Impact – Strawberry Fair / Kingmambo) üçüncü, Pallas Athena (Rulership – Stellar Lead / Special Week) da dördüncü oldu.

Kazanan Daring Tact için koşunun bitiriş derecesi 2.00.60 olurken, farklar 1 ¼ Boy-3/4 Boy-Burun şeklinde sonuçlandı.

16 Kasım 2019 tarihinde Kyoto’da katıldığı 1600 metre çim pistteki koşuyu kazanarak yarış hayatına başlayan Daring Tact, akabinde bu yıl 8 Şubat günü aynı pist ve mesafedeki Listed koşuyu kazandı. 12 Nisan’da ise Hanshin’de gerçekleştirilen ve sezonun ilk klasik yarışı olan G1 Oka Sho’yu (Dişi Tay Deneme) kazanmayı başaran 3 yaşlı dişi tay, son olarak 24 Mayıs’ta katıldığı 2400 metre çim pistteki G1 Yushun Himba’dan (Kısrak Koşusu) zaferle ayrılmayı başardı.

5 aylık aranın ardından Japonya’da Triple Tiara’nın son ayağını oluşturan G1 Shuka Sho’yu da kazanan ve 5’te 5 ile geçilmezliğini koruyan Daring Tact, Japonya Yarışçılık Tarihi’nde yenilgisiz olarak Triple Tiara’yı tamamlayan ilk isim olurken, toplamda ise Meijiro Ramonu (1986), Still In Love (2003), Apapane (2010), Gentildonna (2012) ve Almond Eye’dan (2018) sonra Triple Tiara yapmayı başaran 6. dişi tay oldu.

G1 E.P.Taylor Stakes’i Authorized’ın kısrak babası olduğu Etoile kazandı

18 Ekim Pazar günü Kanada-Woodbine Hipodromu’nda koşulan ve TJK TV, TAY TV ve www.liderform.com.tr ekranlarından naklen yayınlanan, efsane safkan Northern Dancer’ın yetiştiricisi ve Kanada Jokey Kulübü’nün kurucularından olan Edward Plunket Taylor adına düzenlenen G1 E.P. Taylor Stakes’i, aygırlarımızdan Authorized’ın kısrak babası olduğu Etoile (Siyouni – Milena’s Dream / Authorized) isimli kısrak, jokeyi Rafael Hernandez ile kazandı.

3+ yaşlı 7 İngiliz kısrağının mücadele ettiği koşuda 3+ yaşlı 7 İngiliz kısrağının mücadele ettiği koşuda Court Return (Court Vision – In Return / Horse Chestnut) ikinci olurken, Secret Message (Hat Trick – Westside Singer / Gone West) üçüncü, Rideforthecause (Candy Ride – Danceforthecause / Giant’s Causeway) ise dördüncü oldu. Chad Brown’ın antrene ettiği kazanan Etoile için 2000 metre çim pistte koşunun bitiriş derecesi ise 2.03.12 olarak kayıtlara geçti.

2017 yılı Arqana Satışları’ndan Yearling olarak 160.000 Dolar bedelle alınan ve akabinde 3 yaşlı olarak 2019 yılında 750.000 GNS karşılığında Tattersalls’da el değiştiren Authorized’ın torunu Etoile, G1 E.P. Taylor Stakes zaferi ile birlikte kariyerinin 10. startında ilk Grup 1 zaferine ulaşırken, toplam birincilik sayısını da 4’e çıkardı.

Kanada’da günün ve sezonun bir diğer önemli mücadelelerinden olan 2400 metre çim pistteki G1 Northern Dancer Turf Stakes’i ise Gail Cox’un antrene ettiği Say The Word (More Than Ready – Danceforthecause / Giant’s Causeway) jokeyi Emma-Jayne Wilson ile kazanmayı başardı.

5 yaşındaki iğdiş safkan Say The Word, kariyerinin 25. startında ilk Stakes galibiyetine G1 Northern Dancer Turf Stakes ile ulaşırken toplam birincilik sayısını ise 5’e çıkarmış oldu.