Covid-19 Pozitif vakaların 10 günlük zorunlu izolasyon süreci hakkında

DUYURU

T.C Sağlık Bakanlığı Ankara İl Sağlık Müdürlüğünün Kulübümüze gönderdiği 20.10.2020 tarih ve 147001181-149 sayılı yazısında;

T.C Sağlık Bakanlığı Covid-19 Rehberi, Bilim Kurulu Kararları ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Genelgeleri doğrultusunda, kişilerde Covid-19 pozitif vaka görülmesi halinde on (10) gün izolasyon süresinin zorunlu olduğu ve bu izolasyon süresi içerisinde alınacak Covid-19 negatif testlerin, on (10) günlük izolasyon süresinin devamlılığı açısından (bu süre kesintisiz kullanılacaktır.) dikkate alınmayacağı bildirilmiştir.

Bu nedenle; Covid-19 test sonucu pozitif olan kişilerin bu on (10) günlük izolasyon süresi içerisinde alacakları Covid-19 negatif testleri dikkate alınmayarak, bu süre boyunca Hipodromlara alınmayacaklardır.

Jokey ve Aprantiler izolasyon süresinin bitiminde (10. günden itibaren) yaptıracakları test sonucunun negatif olması doğrultusunda 11. gün yarışlarda ve idmanlarda at binebileceklerdir.

Bu kapsamda testleri pozitif çıkan jokey ve aprantilerin on (10) günlük izolasyon süresinin 9’uncu gününden itibaren 11’inci gün ve sonrası günler için deklareleri kabul edilecek olup, bu şekilde at binecek jokey ve aprantilerin 11’inci günden (dahil) itibaren ibraz edecekleri negatif rapor sonuçları kabul edilecek ve at binmeleri mümkün olabilecektir.

İlgililere önemle duyurulur.

Türkiye Jokey Kulübü