25 Ekim Pazar günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda yapılan GR-2 Topkapı Koşusu’nda; G1 Şampiyon'u LONG RUNNER ve KUZEY KAFKASYALI'nın nefesleri kesen mücadelesini KUZEY KAFKASYALI, joķeyi Hişman Çizik ile bütünleşerek koşuyu kazandı. Gökhan Kocakaya ile 8 yarış üst üste kazanan LONG RUNNER bir tanesi A-3 olup diğer 7.Koşunun G1 koşusu olması çim pist ölçümü bugün 3.3 olurken 1600 metre çim pist yarışında yedi safkan start aldı. Koşunun temposunu rahatsız edecek safkan olmayınca ALİHAN arka grupla aradaki farkı 6 boya çıkararak ilk 400/27.30 ile geçince 600/39.25 oldu. LONG RUNNER ilk ikiye girmesi dışında KUZEY KAFKASYALI olurken koşunun bir anda temyosu son 800’den sonra yükselerek ilk 1000/1.00.09 oldu. Son virajı LONG RUNNER binicisinin teşvikleri ile ikinci sırada dönmesi dışından bir boy gerisinden KUZEY KAFKASYALI 3. durumda yerini aldı. Son 300'den sonra LONG RUNNER binicisi Gökhan Kocakaya'nın teşviklerine tam cevap veremeyip koşunun 1200/1.10.99 geçildi. Son 100’de safkanın dışından KUZEY KAFKASYALI onun 1  boy dışından AFTER FOREVER gelmesi ile 1400/1.23.17 geçildi. Son 50’de KUZEY KAFKASYALI, jokeyi Hişman Çizik ile bütünleşerek 1.35.78 ile kazanma başarısı gösterdi. LONG RUNNER koşuyu ikinci bitirirken, yarışın derecesi ortada ilk 600’de belli bugün için LONG RUNNER beklenen yarışını çıkaramadı. Safkan gününde değildi. Gökhan Kocakaya elinden geleni yaptı. Bu derece ile biten koşuda AFTER FOREVER ve son 100’den sonra safkanların dışından müthiş sıprınti ile son veren YAMANLARBEYİ'de bu koşuyu kazanabilirdi. Koşuyu kazanan KUZEY KAFKASYALI ve ekibini tebrik ederiz.

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1478 yılında yaptırılan Topkapı Sarayı, günümüzde İstanbul'un en önemli turistik mekanlarının arasında yer almaktadır. Bu önemli yapı adına düzenlenen G2 koşu, İstanbul'da günün bir diğer önemli mücadelesi olarak saat 17.00'de start aldı.

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının birincilik mücadelesine sahne olan yarış, 1600 metre mesafe çim pistte koşuldu.

Yarış hayatları başarılarla dolu 7 safkanın boy gösterdiği bu mücadeleyi, Onur Dilbaz'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Kuzey Kafkasyalı (Luxor - Uba / River Special) jokeyi Hışman Çizik ile kazandı. İbrahim Bekiroğulları'nın antrenörlüğünü üstlendiği 4 yaşındaki al erkek safkan, bu önemli mücadeledeki birinciliğiyle 4 aylık galibiyet özlemini noktalarken, yarış hayatının 2. Grup koşu zaferini kazanmış oldu.

Tamamı erkek 7 safkanın start aldığı mücadeleyi ikinci bitiren isim ise jokeyi Gökhan Kocakaya idaresindeki Long Runner (Gio Ponti - Borrowing Base / Personal Flag) oldu. Tabelanın üçüncü basamağındaki safkan Ahmet Çelik ile After Forever (Luxor - Wicked World / Devir) olurken, dördüncü sırada jokeyi Selim Kaya ile Ulan Bator (Luxor - Gençceren / Kaneko) yer aldı. Gökhan Gökçe ile bu koşuda start alan Yamanlarbeyi (Torok - Alakan / Kaneko) ise pistten beşinci olarak ayrıldı.

Yarışı kazanan Kuzey Kafkasyalı için bitiriş derecesi 1.35.78 olurken, farklar 1/2 Boy - 1,5 Boy - 1/2 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.