TJK tarafından satın alınan ve bu yıl aşım sezonunda yetiştiricilerimize hizmet vermek üzere ülkemize gelen Bodemeister’ın Amerika’daki temsilcilerinden Bodexpress’ten (Bodemeister – Pied A Terre / City Zip) G1 koşu galibiyeti geldi.

ABD’nin Churchill Downs Hipodromunda, 27 Kasım Cuma’yı 28 Kasım Cumartesi’ye bağlayan gece TSİ 01.27’de startı verilen 1800 metre kum pistteki G1 Clark Stakes’i Bodemeister temsilcisi Bodexpress, jokeyi Rafael Bejerano idaresinde 1.49.12’lik bitiriş derecesiyle kazandı ve kariyerinin ilk Stakes galibiyetine ulaştı.

Venezuela tarihinin başarılı antrenörlerinden biri olan ve 10 yıl önce Güney Florida’ya gelen Gustavo Delgado tarafından antrene edilen 4 yaşındaki Bodexpress, kariyerine 2018 yılında Gulfstream Park’ta başlamıştı. Geçen yıl henüz Maiden iken G1 Florida Derby’de ikincilik elde eden Bodexpress, akabinde Triple Crown’ın ilk iki ayağını oluşturan Kentucky Derby ve Preakness Stakes’e katılmıştı.

G1 Preakness Stakes’te start çıkışı yaşadığı şanssızlık neticesinde jokeyini düşüren ve koşuyu derecesiz olarak tamamlayan Bodexpress, 5 ay sonra 14 Ekim günü Gulfstream Park’ta katıldığı ilk startında kolay kazanıp Maiden’a da veda etmişti. Geçtiğimiz yıl Gulfstream Park West’te pist rekoru kırarak kazandığı koşu bulunan Bodexpress, ilk Stakes zaferine ulaştığı ve bu yıl 146.sı gerçekleştirilen G1 Clark Stakes ile birlikte kariyerinin 17. startında 4. birinciliğine imza attı.