Amerika'da 2020 yılında Kentucky Derby ve Breeders' Cup Classic koşularını kazanmış AUTHENTIC, 2020 yılında Breeders' Cup Classic koşusunda Authentic'in arkasına ikinci tamamlamış, 2020 yılı içerisinde koşmuş olduğu beş koşusunda iki kez ikinci kalan üç koşusunu ise grup 1 statüsündeki koşuları kazanmış IMPROBABLE, ve kariyerinde koşmuş olduğu on beş koşusunun on üç'ünü kazanmayı başarmış 2020 yılı Breeders' Cup Distaff koşusu galibi MONOMOY GIRL, geçtiğimiz hafta sonu açıklanan Eclipse ödül kategorisinde Amerika'da yılın atı kategorisinde aday gösterilen isimler oldular...

Bizleri ilgilendiren ve güzel haberimiz ise 2021 yılı aşım sezonunda Amerika'nın en ünlü ilk beş harasından birisi olan Lane's End Harasında aşım yapacak DAREDEVIL in iki şampiyon temsilcisi (Gr-1) Kentucky Oaks galibi SHEDARESTHEDEVIL ve muhteşem kısrak RACHEL ALEXANDRA'dan sonra Triple Crown koşusunu erkek rakiplerinin önünde, yılın atı kategorisinde muhtemelen 2020 yılının YILIN ATI seçilecek AUTHENTIC'i mağlup etmiş muhteşem kısrak SWISS SKYDIVER Amerika'da 2020 yılında üç yaşlı dişi tay kategorisinde Eclipse ödüle aday gösterilmiş isimler’dir.

Üç yaşlı erkek tay kategorisinin de kazananı belli gibi, HOY(Horse of the year) yılın atı seçilmesine kesin gözle baktığım AUTHENTIC bu kategoride şampiyonluğu Nadal ve Tiz the Law’ın önünde kazanacak isim olacağını düşünmekteyim.

Çim pist kategorisinde ise üç isim karşımızda English Channel’ın şampiyon temsilcisi 2020 yılında iki adet grup 1 koşu galibi CHANNEL MAKER, Keeneland’de koşulan grup 1 Breeders’ Cup Mile Turf koşusu galibi ORDER OF AUSTRALIA, önümüzdeki hafta sonu koşulacak 2021 yılı Pegasus World Cup Turf Invitational Stakes koşusunu 2020 yılında kazanmış ZULU ALPHA çim pist kategoriside eclipse ödüle aday gösterilen isimler oldular.

AUTHENTIC ile bu yılki en büyük koşusunu Breeders’ Cup Classic’i ve GAMINE ile Breeders’ Cup Filly and Mare Sprint koşusunu kazanmış Johnny V.(John Velazquez), Improbable ile Breeders’ Cup Classic koşusu ikinciliği elde etmiş, çok erken kaybettiğimiz aygırlarımızdan (Gr-1) koşu galibi Pleasantly Perfect’in temsilcisi 2020 yılı Breeders’ Cup Sprint  koşusunu Whitmore ile kazanmış şampiyon jokey Irad Ortiz ve Breeders’ Cup Juvenile Fillies koşusunu Vequist ile, 2020 yılında toplamda on bir grup 1 koşu kazanmış Joel Rosario, Eclipse jokey kategorisindeki adaylarımızdır. 

Yılın atı kategorisinde ödül almayı garanti gözüyle baktığım AUTHENTIC’in yetiştiricisi Peter Blum Thoroughbreds, 2020 yılı Pegasus World Cup Turf Invitational Stakes koşusunu kazanmış ZULU ALPHA’nın yetiştiricisi Calumet Farm, ve şampiyon aygırımız DAREDEVIL'in iki şampiyon temsilcisi SHEDARESTHEDEVIL ve SWISS SKYDIVER’ın yetiştiricisi Winstar Farm 2020 yılının yılın yetiştiricisi kategorisinde aday gösterilmiş isimler’dir.

 

KADIR KIYGIR

SHEDARESTHEDEVIL   (USA) b. F, 2017 {13-b} DP = 4-2-6-0-0 (12) DI = 3.00   CD = 0.83 - 10 Starts, 5 Wins, 2 Places, 2 Shows Career Earnings: $1,253,518SHEDARESTHEDEVIL (USA) b. F, 2017 {13-b} DP = 4-2-6-0-0 (12) DI = 3.00 CD = 0.83 - 10 Starts, 5 Wins, 2 Places, 2 Shows Career Earnings: $1,253,518