Yılın ilk önemli yarış festivali olan Dubai World Cup Karnavalı (DWCC) 21 Ocak Perşembe günü, TJK TV / TAY TV ve LiderForm com.tr naklen yayınlanan ve üzerine ülkemizden de müşterek bahis kabul edilen 7 koşuyla birlikte başladı.

İlki 1996 yılında düzenlenen ve 2004 yılından itibaren aralıksız olarak gerçekleştirilen Dubai World Cup Karnavalı’nın ilk gününde G2 Al Fahidi FortG2 Al Maktoum Challenge R1G2 Singspiel Stakes ve G3 Dubawi Stakes günün en önemli mücadeleleriydi.

1400 metre çim pistte gerçekleştirilen Al Fahidi Fort’u bu yıl Godolphin Ekürisi’nin sahibi olduğu, Saeed Bin Suroor’un antrenesindeki Land of Legends (Iffraaj – Homily / Singspiel) jokeyi Frankie Dettori idaresinde Kazanırken ekürisi DANSI ikici SILVER LINE dördüncü oldu.

Meydan Hipodromunda günün bir diğer önemli mücadelesi olan G2 Al Maktoum Challenge’ın ilk raundu 1600 metre kum pistte koşuldu. Koşuyu düzlük üzerindeki etkili atakları sonucunda Nasir Askar’ın sahibi olduğu, Musabbeh Al Mheiri’nin antrene ettiği Military Law (Dubawi – Marine Bleue / Desert Prince) jokeyi Antonio Fresu ile kazandı.

320 gün aradan sonra piste çıkan 6 yaşındaki iğdiş safkan Military Law, G2 Al Maktoum Challenge R2 ile birlikte kariyerinin 11. Startında 5. birinciliğine uzandı.

Açılış gününde sonucu merakla beklenen koşulardan bir diğeri ise 1800 metre çim pistteki G2 Singspiel Stakes oldu. Godolphin Ekürileri’nin önemli favori olarak katıldığı koşuyu etkileyici düzlük sprinti gerçekleştiren, Geoff ve Sandra Turnbull’un sahibi olduğu, David O’Meara’nın antrenesindeki Lord Glitters (Whipper – Lady Glitters / Homme de Loi) jokeyi Adrie De Vries ile kazandı.

Son galibiyetini 2019 yılında Royal Ascot festivali kapsamında G1 Queen Anne Stakes’i kazanarak elde eden 8 yaşındaki iğdiş safkan Lord Glitters, G2 Singspiel Stakes birinciliği ile birlikte kariyerinin 33. startında 8. galibiyetine imzasını atmış oldu.Dubai World Cup Karnavalı açılış gününde diğer koşularda alınan sonuçlar ise şöyle oluştu;Al Furjan (Handikap) – 1400m Kum – 3+ yaşlı atlar

Golden Goal (Dark Angel – Golden Rosie / Exceed And Excel) – Pat Dobbs

Dubai Racing Club Classic (Listed Handikap) – 2410m Çim – 3+ yaşlı atlar

Walton Street (Cape Cross – Brom Felinity / Encosta De Lago) – William Buick

G3 Dubawi Stakes (Açık) – 1200m Kum – 3+ yaşlı atlar

Switzerland (Speightstown – Czechers / Indian Charlie) – Tadhg O’Shea

Dubai Dash (Listed Handikap) – 1000m Çim – 3+ yaşlı atlar

Equilateral (Equiano – Tarentaise / Oasis Dream) – Frankie Dettori