Karacabey Atçılık Eğitim Merkezinde, At Bakım ve Eğitim Sorumlusu yetiştirmek üzere görev yapacak eğitmenlerin İngiltere Yarışçılık Okulu’ndaki (British Racing School) eğitim süreci başladı.

Karacabey Pansiyon Hara ve İdman Merkezi bünyesinde kurulmakta olan Atçılık Eğitim Merkezinde uygulanacak eğitim programlarıyla, Türkiye Jokey Kulübü tarafından atçılık sektörüne kalifiye insan kaynağı kazandırılması hedeflenmekte olup Merkezin 2021 yılı içerisinde hayata geçirilmesi planlanmaktadır.

Eğitim Merkezinde, At Bakım ve Eğitim Sorumlusu unvanıyla yarış atlarının hem bakımı hem de idmanını gerçekleştirme yetisine sahip olacak şekilde yetiştirilecek gençler vasıtasıyla, yurt dışında Çalıştırıcı Seyislik (Lad) olarak bilinen sistemin ülkemizde hayata geçirilmesi hedeflenmektedir.

Bu doğrultuda, hem ülkemiz hem de önde gelen yarışçılık ülkelerinde sektörel tecrübeye sahip olan Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi mezunları Ramazan Demirkıran, Raşit Yetimova ve Vedat Boyraz Türkiye Jokey Kulübü tarafından Atçılık Eğitim Merkezi’nde eğitmen olarak görev yapmak üzere istihdam edilmiştir.

Ramazan Demirkıran; Türkiye’de çok sayıda eküride görev yaptıktan sonra İngiltere’de 6 yıl süreyle idman jokeyi olarak çalışmış ve sonrasında, 2013 – 2020 yılları arasında Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nde Binicilik Eğitmeni olarak hizmet vermiştir.

Raşit Yetimova; apranti olarak birçok eküride görev yapmasının ardından Avustralya’ya giderek jokeylik lisansı almış ve 2005 - 2020 yılları arasında Avustralya’daki jokeylik yaparken önemli isimlerle çalışmıştır.

Vedat Boyraz; ülkemizde birçok ekürinin antrenörlüğünü yapmanın yanı sıra 3 yıl süreyle Avustralya’da idman jokeyliği ve yardımcı antrenörlük de yapmıştır.

Karacabey Atçılık Eğitim Merkezi’nde verilecek olan At Bakımı ve İdmanı konulu eğitim programının içeriği, süreçleri ve ders programının oluşturulmasının yanı sıra söz konusu eğitimi uluslararası standartlarda bizzat verebilecek yetkinlik ve sertifikaya sahip olmak üzere Türkiye Jokey Kulübü tarafından İngiltere Yarışçılık Okulu’na (British Racing School) gönderilen eğitmenlerin eğitim süreci 01 Şubat itibariyle başladı.

 

British Racing School Hakkında

British Racing School (BRS) 1983 yılında kurulmuştur. Newmarket – İngiltere’de bulunan okulun amacı, atçılık sektöründeki kişilere yüksek standartlarda eğitim vermektir. Okul bünyesinde; jokey, antrenör, yardımcı antrenör, seyis, çalıştırıcı seyis, ahır görevlisi, idareci ve ofis çalışanları gibi sektörde faaliyet gösteren çeşitli meslek gruplarına yönelik eğitim ve kurslar verilmektedir.

British Racing School, dünya çapında lider bir eğitim kurumu olarak tanınmaktadır. Ofsted (İngiltere Eğitim Standartları Ofisi) tarafından yapılan incelemede en yüksek derece olan “Olağanüstü” derecesi ile ödüllendirilmiştir. Okul ayrıca, Bağımsız Okullar Müfettişliği'nden de en yüksek değerlendirme derecesini kazanmıştır.

BRS; ABD, Almanya, Avustralya, Fransa, İtalya, Danimarka, Güney Afrika, Güney Kore, Katar, Dubai ve Umman gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu yarışçılık müesseselerinden gelen lisanslı personel ve jokeylere de eğitim sağlamaktadır.

İngiltere’nin son 5 Şampiyon Aprantisi BRS’de eğitim almıştır. Okulun mezunları arasında İngiltere’de 2014 yılında Şampiyon Apranti, 2019 ve 2020 yıllarında Şampiyon Jokey unvanını alan Oisin Murphy, 2015 yılı Şampiyon Aprantisi ve 2020 St. Leger galibi Tom Marquand ile 2010 ve 2011 yılları Şampiyon Jokeyi Paul Hanagan gibi isimler bulunmaktadır. 

British Racing School tanıtım videosu