5 Mart Cuma günü Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda 1800 metre kum pistte yapılan GR-3 İzmit Koşusu’na 6 safkan katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini ilk 100 metrede CAGNER binicisi Müslüm Çelik ile aldı. Bariyer dibinde tempoyu fazla yükseltmeden 4 boy önde koşuyu karşı düzlükte forse etti. Son vırajı CAGNER, binicisinın hafif teşvikleri ile 4 boy önde dönmesi son 300’de kırbacı çekmesine rağmen arka grubu dönerek kontrol etmesi farkın açılmaya başlaması sert kırbaç kullanmadan hafif uyarıcı kırbaçla ve teşvikleri ile son 50’den sonra birinciliği garantilemesiyle binicisi enseye basarak CAGNER, 10 boy farkla güle oynaya 1.53.68’lik derecesi ve jokeyi Müslüm Çelik ile pist rekoru kırarak  İzmit Koşusu’nu kazandı Son 800:0.51.00 oldu. Binicisinın elinde en az 1saniye daha sermaye olması üst üste İstanbul, Adana ve Kocaeli Hipodromlar'ında aynı jokeyle kazanma başarısı gösterirken farklı bir kumaş olup yolu açık olsun.

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak koşulan yarış, 1800 metre mesafe üzerinden kum pistte düzenlendi.

6 tayın boy gösterdiği bu mücadelede jokeyi Müslüm Çelik ile start alan, Sabri Aksu'nun sahibi olduğu Cagner (Victory Gallop Caminando Mountain Cat) pistten 1.53.68'lik rekor dereceyle galip ayrıldı. Eray Hazar yetiştirmesi, Süleyman Onay'ın antrenörlüğünü üstlendiği doru erkek tay, son olarak yine jokeyi Müslüm Çelik ile katıldığı ve zaferle ayrıldığı Adana'daki A3 koşunun ardından bugün de birinci olarak üst üste ikinci Açık koşu galibiyetini hanesine yazdırırken, toplamdaki 3. birinciliğini kazanmış oldu.

Jokeyi Tolga Yıldız idaresinde start alan Sea Breeze (Invincible Son - Seacleef / A.P.Indy) tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, İzmir Çocuğu (Yonaguska - Last Speed / Mountain Cat) Hışman Çizik ile üçüncü, Chairman (Mendip - Sarajevo / Okawango) jokeyi Mertcan Çelik idaresinde dördüncü sırada yer aldı. Kartepe Hipodromu'nda günün 4. mücadelesinin beşincisi ise Barış Kurdu ile Hyper Loop (Captain Rio - Mystical Storm / Unaccounted For) olurken, farklar 10 Boy Baş 19 Boy 3 Boy şeklinde sonuçlandı.