27 Mart Cumartesi günü 25'inci Dubai WORLD CUP koşusunu son 300 de HYPOTHETICAL dan liderliği alan MYSTIC GUIDE Jokeyi Luıs Seaz ile kazandı GODOLPHIN ekürisine kupa giderken Antrenör M.Stıdham.

 

 

 

Bu yıl 25. kez gerçekleştirilen ve dünyanın en yüksek ikramiyeli yarışlarından biri olan G1 Dubai World Cup’ta bu yıl Godolphin Ekürisi’nin sahibi olduğu, Michael Stidham’ın antrene ettiği Mystic Guide (Ghostzapper – Music Note / A.P. Indy) jokeyi Luis Saez idaresinde zafere uzandı.

 

2000 metre kum pistte gerçekleştirilen 12 Milyon Dolar toplam ikramiyeli Dubai World Cup’ta 3 ve yukarı yaşlı 12 safkan start aldı. Kazanan Mystic Guide’ın burun farkla gerisinde koşunun ikincisi Japon menşeili safkan Chuwa Wizard (King Kamehameha – Chuwa Blossom / Durandal) olurken, Godolphin Ekürisi’nin koşudaki bir diğer safkanı Magny Cours (Medaglia d’Oro – Indy Five Hundred / A.P. Indy) üçüncü, koşuda uzun süre tempoyu belirleyen Hypothetical (Lope De Vega – Peut Etre / Whipper) ise dördüncü oldu.Kazanan Mystic Guide için koşunun bitiriş derecesi 2.01.61 olarak kayıtlara geçti. 4 yaşındaki safkan G1 Dubai World Cup ile birlikte kariyerinin 8. startında ilk Grup 1 zaferine ulaşırken, toplam birincilik sayısını ise 4’e çıkardı.

 

Öte yandan günün merakla beklenen bir diğer yarışı olan G1 Dubai Turf’te Lord North (Dubawi – Najoum / Giant’s Causeway) jokeyi Frankie Dettori ile zafere uzandı.