6 Mayıs Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1600 metre çim pistte yapılan 2.Koşu’da; 6 startan çıkacak ÖZÜDOĞRU isimli ata Ahmet Çelik bindi. Start kapakları açılmadı ve false start oldu. Aynı gün yine 1600 metre çim pistte yapılar 7.Koşu’da 6 startan çıkan apranti Sadık Altay’ın bindiği SEVİNSEVİL isimli safkanın start kapağı aynı anda açılmadı ve false start oldu. Komiserler kurulu raporunda 8-9 saliselik bir geçikmeyle açıldığı tespit edilmiş yarışın sonucunu etkileyecek bir fark görülmeyip yarış sonucu kesinleşmiş. Suçlular start yardımcıları ve kırmızı bayrakta görev yapanlar. Benzer olayların tekrarlanmaması için TJK startan sorumlu birim uyarıldı.

Komiserler Kurulu Kararı

KOŞU NO 2

6 numaralı start boxta bulunan 2 numarada kayıtlı ÖZÜDOĞRU isimli atın, start verilmesi esnasında makine ön kapaklarına yüklenmesi nedeniyle 6 numaralı boxın kapağının geç açıldığı görülmüştür. Yapılan kontrolde 6 nolu boxın 9 (dokuz) saliselik bir gecikmeyle açıldığı tespit edilmiş olup, yarış sonucunu etkileyecek bir fark görülmemiş ve yarış sonucu kesinleştirilmiştir.

7 numarada kayıtlı YALAZALP isimli at startta şaha kalkmış ve kontrol altına alınmıştır. Atın hem start mahallinde hem de koşu dönüşü saha veterinerleri tarafından kontrolleri yapılmış ve her hangi bir sorun görülmemiştir.

KOŞU NO 7

2 nci koşuda start makinasının 6 numaralı boxın kapağının geç açılması nedeniyle, koşu sonrası ilgili TJK teknik personeline makinanın gerekli kontrolleri yaptırılmıştır. Start hakemleri ve ilgili TJK personeli tarafından yapılan kontrol sonrası start makinasının kullanımının uygun olduğu, herhangi bir olumsuz tespit edilmediği bildirilmiştir. Bu nedenle makinanın kullanımına devam edilmiştir.

Ancak 7 nci koşuda 6 numaralı start boxın kapağının geç açıldığı görülmüştür. Yapılan kontrolde 6 nolu boxın 8-9 (sekiz -dokuz) saliselik bir gecikmeyle açıldığı tespit edilmiş olup, yarış sonucunu etkileyecek bir fark görülmemiş ve yarış sonucu kesinleştirilmiştir.

Bununla birlikte, her ne kadar yarış sonucunu etkilemeyecek bir gecikmeyle 6 numaralı boxın kapısı açılsa da start hakem yardımcısı olarak kırmızı bayrakta görev yapan personellerin savunmaları alınmış ve daha dikkatli olmaları konusunda İHTAR cezası ile cezalandırılmışlardır. Ayrıca benzer bir hatanın tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması konusunda ilgili TJK birimi talimatlandırılmıştır