Kentucky Derby galibi MEDINA SPIRIT'in doping testi (Betamethasone) pozitif çıktı. Antrenör BOB BAFFERT onun masum olduğunu ve ata yasadışı steroidi vermediklerini söylüyor.

BETAMETHASONE, atlarda ağrı ve iltihabı kontrol etmek için kullanılan bir kortikosteroiddir.

"BAFFERT, Medina Spirit'in yarış sonrası numunesinin 21 pikogram betametazon içerdiğini açıkladı. Baffert'e göre, yarış sonrası numunede izin verilen yasal sınır 10 pikogramdır."

BAFFERT: "Bu haberi duyduğumda tamamen şok oldum," dedi Baffert. Hala onu özümsemeye çalışıyorum. En çok incelenen eğitmen benim. Ve bunda sorun yok. Yapmak istediğim son şey, en büyük sporu tehlikeye atacak bir şey "

Baffert, "Spor hakkında endişeliyim" dedi. Bu oldukça ciddi bir suçlama. Altına inmek için yapıyoruz. BUNU YAPMADIK

BAFFERT: "Yapmadığım bir şey için yarışırken en büyük içgüdüye sahip oldum"

Bölünmüş numune TESTİ BAFFERT tarafından talep edilecektir.

BULGULAR GELİŞTİRİLİRSE ... MANDALOUN KAZANACAK

 (CHURCHILL DOWNS AÇIKLAMASI)

"Anladığımız kadarıyla, Kentucky Derby galibi Medina Spirit'in yarış sonrası kan örneği, Kentucky'nin at protokollerinin ihlal edildiğini gösterdi. Medina Spirit'in bağlantıları, bölünmüş bir numunenin test edilmesini talep etme hakkına sahip ve niyetlerini anlıyoruz.

"Açık olmak gerekirse, bulgular doğrulanırsa, Medina Spirit'in Kentucky Derby'deki sonuçları geçersiz sayılacak ve Mandaloun kazanan ilan edilecek."

"Kurallara ve yapılan protokollerine uyulmaması, atların ve jokeylerin güvenliğini, sporumuzun bütünlüğünü ve Kentucky Derby'nin ve dahil olan herkesin itibarını tehlikeye atar. Churchill Downs buna tolerans göstermez. İddia edilen suçun ciddiyeti göz önüne alındığında, Churchill Downs, Medina Spirit'in antrenörü Bob Baffert. Churchill Downs Raceway'de herhangi bir atın girmesini derhal askıya alacak. Daha fazla adım atmadan önce Kentucky At Yarışı Komisyonları soruşturmasının tamamlanmasını bekleyeceğiz. "