Birbirinden önemli koşuların yer aldığı 25 Temmuz Pazar günü İstanbul programında yer alan ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen G1 Avrasya Koşusu saat 17.30'da start aldı. 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım gösterdiği heyecan dolu mücadele, 2000 metre mesafe üzerinden Veliefendi Hipodromu'nun çim pistinde gerçekleştirildi.

25 Temmuz Pazar günü Veliefendi Hipodromu'nda 2000 metre çim pistte yapılan GR-1 Avrasya Koşusu'na 8 safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun liderliğini ilk 200 metre içinde doldurarak ön tarafa POWERMAN ve ÇAKALINOĞLU gelip 1600 startı geçilirken POWERMAN liderliği aldı. Koşunun temposu koşunun klasiğine yakışır bir şekilde karşı düzlükte giderken 4 boy gerisinden POWERMAN, ÇAKALIN OĞLU bir boy gerisinde VERNAZZA, onun yarım boy içinde KUZEY KAFKASLI şeklinde geçildi. ilk 400/26.52 - 600/38.09 - 800/49.98 - 1000/1.02.33 - 1200/1.14.28 ile son 800 geçildi. Koşuyu forse eden POWERMAN'in binicisi Akın Sözen teşviklere başlaması koşunun temposu artması son viraj dönüldükten sonra POWERMAN pisti ortalıyarak 3 boy önde liderliğini koruması ÇAKALINOĞLU son 400'den sonra bariyer dibinden dama demesi son 300'den sonra orta kulvardan VERNAZZA ve onun dışından KUZEY KAFKASYALI ile ZAFER ATEŞİ sprinte kaldığında koşunun liderliğini yapan POWERMAN, son 200'de dışından gelen VERNAZZA'nın yanına gitmesi pistte gezinmesinden içindeki üç safkan LORD OF GAME, MISTER GÖRKEM ve DISTANT SHINING iç kulvardan birbirlerin kulvarlarının daralması sonucu bu üç safkan son 200'den itibaren ilk dörde girme şansları kalmayıp dış kulvardan son 150'den sonra KUZEY KAFKASLI güle oynaya gelerek 1600 metre GR-1 Haliç Koşusu'nu 1.33.86 ile kazandıktan sonra bu kez 2000 metrede GR-1 Avrasya Koşusu'nu 2.02.37'lik derecesi ve jokeyi Hişman Çizik ile bütünleşerek kazanırken, son 800:0.47.13 oldu. Hayatında ilk kez 2000 metre çim pistte koşu kazanan KUZEY KAFKASYALI, üst üste ikinci kez G1 kazandı. Start aldığı diğer 19 koşuda başka GR1 başarısı yok. Hışman Çizik safkana 5 kez binip 4 kez kazanma başarısı gösterirken ikisi GR-1 diğerleri G2 ve KV-8 kazandığı koşular. GR-2'DE dördüncü oldu. KUZEY KAFKASLI, Jokey Hışman Çizik ile çok iyi bir uyum sağlıyor. ZAFER ATEŞİ ikinci ve VERNAZZA koşuyu üçüncü bitirdi.

Son yılların iddialı safkanlarını bir araya getiren bu önemli koşuda, Onur Dilbaz'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Kuzey Kafkasyalı (Luxor - Uba / River Special), jokeyi Hışman Çizik ile zaferin sahibi olurken üst üste ikinci G1 galibiyetini hanesine yazdırdı. Son startında Haliç Koşusu’nu bugünkü jokeyi ile kazanan, İbrahim Bekiroğulları'nın antrene ettiği 5 yaşındaki al at, toplamda 8. birinciliğine imza attı.

İstanbul'da günün sekizinci koşusunda jokeyi Özcan Yıldırım ile start alan Zafer Ateşi (Win River Win - Gold Hyperion / Pharly) ikinci sırada yer alırken, Vernazza (Authorized - Dentelle / Mr Sidney) Ahmet Çelik idaresinde üçüncü oldu. Akın Sözen ile heyecan dolu bu koşuda boy gösteren Powerman (Powerscourt - Kızım Melike / Kaneko) dördüncü sırada yer alırken, Lord Of Game (Invincible Son - Mystical Falls / Sri Pekan) Gökhan Kocakaya idaresinde pistten beşincilikle ayrıldı.

Koşunun galibi Kuzey Kafkasyalı için bitiriş derecesi 2.02.37 olurken, farklar da 2 Boy - 1 Boy - 1 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Onur Dilbaz'a kupasını Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce verdi.

Kazanan safkanın antrenörü İbrahim Bekiroğulları'na plaketini Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk takdim etti.

Safkanın jokeyi Hışman Çizik ise plaketini İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız'ın elinden aldı.