Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Koşusu'nu Alihan tereyağından kıl çeker gibi Halis Karataş ile kazandı

28 Haziran Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Koşusu'na 8.Safkan katılım gösterip 1200 metre sentetik pistte start ile birlikte koşunun liderliğini ilk 200 metre içinde ROMOLO alıp barıyer dibinden ALİHAN kolay tempoda  ikinci durumda koşuyu takip ederken üçüncü durumda ÇİRÇUZ şéklinde son viraj dönüldükten sonra  koşunun liderliğini yapan ROMOLO hafif orta kulvarı tercih edince ALİHAN ile H.Karataş  barıyer dibinden giripbir anda çıkması ile liderliği zorlanmadan alması tereyağından kıl çeker gibi koşuyu 3 boy fark 1.12.53 derecesi  Jokeyi Halis Karataş ile bütünleşerek Kazandı son 800: 0.47.08 oldu. Karataş safkana dört kez bindi üçünü birinci bitiripken koşuların birinde G1 ikisi A-3 olması birinde A-3 ikinci oldu. Koşuyu boşlukta  ÇIRÇUZ fazla zorlanmadankoşuyu ikinci bitirdi.

Yavru vatan adına bu yıl 37.'si gerçekleştirilen A3 koşu, 28 Temmuz Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 16.30'da start aldı.

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının birincilik mücadelesine sahne olan yarış, 1200 metre mesafe sentetik pistte koşuldu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına düzenlenen bu koşuyu, Ali Selimoğlu'nun sahibi olduğu Alihan (Agresivo - I Am That Chick / Closing Argument) Halis Karataş ile kazandı. Cengiz Güray yetiştirmesi, Şükrü Çelik'in antrenörlüğünü yaptığı 4 yaşındaki doru erkek safkanın bugünkü birinciliği, kariyerinin sekizinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

İstanbul sezonunun 46. yarış gününde gerçekleştirilen bu mücadeleye jokeyi Gökhan Kocakaya ile katılım gösteren Çirçuz (Kaneko - Berkette / Bernstein) ikinci olarak pistten ayrılırken, Tivoli (Triple Bonus - Adriana La Cerva / Lomitas) Özcan Yıldırım idaresinde üçüncü oldu. Mustafa Çiçek ile bu koşuya katılan Super Tuna (Native Khan - Mia Adriana/ Nursultan) dördüncü sırada kendisine yer bulurken, Heroes (Rockmaster - Kösem Sultan / Sri Pekan) Onur Öztürk idaresinde sıralamanın beşinci basamağında yer aldı.

Koşunun galibi Alihan için bitiriş derecesi 1.12.53 olurken, farklar 3 Boy - 4 Boy - Baş - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Ali Selimoğlu'na kupasını KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu takdim etti.

Törene Kulübümüz Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı ve Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce ile KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand da katıldı.