02-03 Kasım 2018 günleri Churchill Downs Hipodromunda koşulacak Breeders’ Cup koşularına çok az zaman kalan katılacak safkanlar idmanlarını sürdürmeyi devam ediyor.

Avrupa’da bu yıl tarih yazmış 2018 yılı Prix de I’Arc de Triomphe Stakes koşusu galibi ENABLE’dan sonra bir başka Avrupa safkanı hemde kariyerinde ilk kez kum pistte koşmak üzere son kez pistte çıkmak için toplam ikramiyesi $6 milyon dolarlık grup 1 Breeders’ Cup Classic koşusunda koşmak üzere ROARING LION Churchill Downs’a geliyor. Qatar Racing’in sahibi olduğu ROARING LION geçtiğimiz hafta sonu Ascot’ta koşulan grup 1 Queen Elizabeth II Stakes koşusunu çekişmeli ve mücadeleci bir şekilde kazanan Kitten’s Joy’un üst üstüne dört grup 1 koşu galibi temsilcisi ROARING LION Kempton Park’ta koştuğu sentetik pistteki tek koşusu hariç ilk kez Churchill Downs’ın kum pistinde koşmak üzere çok büyük bir ihtimalle Amerika’ya gelecek. Breeders’ Cup Classic koşusu sonrası aygırlık kariyerine başlamak üzere Qatar Racing’in sahibi olduğu Tweenhills Stud’da 2019 yılında ilk kez aşım yapması planlanmıştır.

Breeders’ Cup Classic’in favorisi net belli, Kaliforniya’dan gelecek ACCELERATE olacaktır. Bu yıl göstermiş olduğu performans ile bunu da hak etmektedir. ACCELERATE 20 Ekim günü Santa Anita Park Hipodromunda 1000/59.80 çok güzel bir iş yapmıştır.

Cumartesi günü 5,000 kariyer birinciliğini elde etmiş Javier Castellano $6 milyon dolarlık koşuda bineceği grup 1 Travers Stakes koşusu galibi CATHOLIC BOY’a sadece idman yaptırmak için Kentucky’ye uçup sadece bu taya idman yaptırıp geri New York’a özel uçak ile dönüp Belmont Park’ta 21 Ekim günü at binmiştir. CATHOLIC BOY 21 Ekim günü Churchill Downs’da yaptığı 1000 metrelik galobunda 1:02.41 yapmıştır.

Kaliforniya’nın starı koşmuş olduğu dört koşusunda da geçilmemiş dört yaşındaki CATALINA CRUISER 03 Kasım günü koşmayı planladığı grup 1 Breeders’ Cup Dirt Mile koşusu için Santa Anita Park Hipodromunda 21 Ekim günü 1400′ünü 1:26.60 galobuyla bu önemli koşunun mutlak favorisi olacağını bir kez daha gösterdi.

2017 yılının 3 yaşlı taylar kategorisinde Eclipse ödül kazanmış West Coast ve McKinzie birlikte çalıştılar. Her iki safkan’da 1200′ünü 1:11.20 yaptı.

2017 yılı Breeders’ Cup Dirt Mile Stakes galibi Battle of Midway 1000/1:01.20 yaptı

Breeders’ Cup heyecanı yaklaşıyor. Zamanım oldukça öğrendiğim okuduğum bilgileri siz yarış severlerle http://www.liderform.com.tr adresinde paylaşmaya çalışacağım.

Kadir KIYGIR