G1 Ankara Koşusu nefesleri kesti. Sevdiği pistte BURGAS "buranın kralı benim!" dedi.

25 Eylül Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan G1 Ankara Koşusu 3 Yaşlı İngilizler 2800 metre çim pistte 6 safkan start alıp start ile birlikte koşunun lıderliğini VINCITORE aldı 3 boy fark yaptı BURGAS ikinci REAL RUNNER  üçünçü şeklinde ağır tempoda başlıyan koşuda "Allah kısmet ederse Türklerin yaptığı 2022 yılında Ankara Koşusunu Yarış Atı İzleme sistemi ile artık koşan safkanların numara sırasına göre tempolarla koşuları takip edeceksiniz hazırlıklarına başlandı kuruluş aşama ve bakımınıda Türkler yapacaklardır. Sadece Ankara 75.Yıl Hipodromu değil 2022 yılı bu aylarında tüm Hipodromlarda Yarış atı izleme sistemi hayata geçecektir" Ankara koşusunun temposu son 1000 den sonra artmaya başladı.  VINCITORE, BURGAS  sıralamasında şeklinde koşunun temposu son 600 de sonra bir anda artması son viraj dönülürken BURGAS'ın binicisi  Ahmet Çelik daha sermayeli ön tarafa VINCITORE 'nin dışına gelmesi son 400 de VINCITORE lıderliğini alıp 2 boy fark bir anda alması  son 200 den sonra içinden gelen TURGUTLU EFESİ'nin ataklarına karşı koyarak yanına gelmesine izin BURGAS binicisi Ahmet Çelik ile izin vermeyip son 100 de 2 boy gerisinden dışından kuvvetli gelen REAL RUNNER ataklarına karşı koyarak Ankara 75.Yıl Hipodromu'nun  kralı BURGAS benim dedi baş farkıyla Ankara koşusunu 3.02.28 derecesi jokeyi Ahmet  Çelik ile bütünleşerek kazandı son 800/0.47.24 oldu. Hayatinda ikinci G1 koşusunu kazandı. Hayatında 11 Yarış koşan safkan 7.kez çim pistte kazandı kum ve sentetik pistte hiç koşmadı. 3 Yaşlı İngiliz safkanlar arasında yılın atı oldu. Kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

Yılın son klasik koşusu 25 Eylül Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromunda gerçekleşti. İlk kez 1950’de düzenlenen ve İngiliz tayları için Triple Crown’ın (Üçlü Taç) son ayağını oluşturan Ankara Koşusu, bu yıl 71. kez yapıldı.

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının heyecan dolu mücadelesi, 2800 metre mesafede çim pistte gerçekleşti. Fedai Kahraman’ın yetiştirdiği, Sanem Kahraman’ın sahibi olduğu, Tevfik Bardakcı’nın da antrenörlüğünü üstlendiği Burgas (King David - Thisbe / Yavuzstar) jokeyi Ahmet Çelik ile galibiyete ulaşan safkan oldu. Yarışçılığımızın derbisi Gazi Koşusu’nu bu yıl zaferle noktalayan doru erkek tay, Erkek Tay Deneme’de dördüncülükte kaldığı için Triple Crown şansını kaçırmıştı. Bugüne kadar toplam 11 koşuda start alan Burgas, dördü Grup statüsünde olmak üzere 7 galibiyet elde etti.

Son 200’de dıştan müthiş bir sprint yapan ve rakibiyle farkı bir başa kadar indiren Real Runner (Invincible Son - Baklava / Cape Cross) jokeyi Gökhan Kocakaya’yla ikinci sıraya yerleşti. Özcan Yıldırım idaresinde piste çıkan Turgutlu Efesi (After Market - Fine Time Lucille / Mineshaft) tabelanın üçüncü basamağında kendine yer bulurken, koşuya tempo veren Vincitore (Victory Gallop - Elevato / Kaneko) Tolga Yıldız’la dördüncülükte, Giant Dream (Red Giant - Athena / Shrewd Idea) de Halis Karataş ile beşincilikte yer aldı.

Kazanan Burgas için bitiriş derecesi 3.02.28 olarak kayıtlara geçti, koşudaki farklar ise Baş - 1 Boy - 5 Boy - 1/2 Boy şeklinde oluştu.

Ankara Koşusu’nun ödül töreninde, Burgas’ın sahibi Sanem Kahraman adına, safkanın yetiştiricisi Fedai Kahraman’a kupasını TJK Genel Sekreteri Ahmet Özbelge takdim etti.

Kazanan tayın antrenörü Tevfik Bardakcı’ya ise plaketini İrlanda Büyükelçisi Sonya McGuinness verdi.

Fransa Büyükelçisi Hervê Magro da safkanın jokeyi Ahmet Çelik’e plaketini takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven ve Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.