1939’dan bu yana kesintisiz olarak düzenlenen ve bu yıl 82’ncisi gerçekleştirilen Hatay Koşusu, 2 Ekim Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromunda koşuldu.

02 Ekim Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1600 metre çim pistte yapılan GR-1 Hatay Koşusu'na 10 safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun liderliğini BİLİRHAN barıyer dibinden aldı. İkinci durumda bariyer dibinde SERTBERK ve dışında DENİZ ŞÖVALYESI şeklinde son viraja kadar önünde BİLİRHAN dışında DENİZ ŞÖVALYESI safkanı barıyer dibine hapsetmesinden dolayı safkan bir ara sıkılıp koşuyu boşlar gibi olup binicisi de hafif teşviklerle SERTBERK'in temposunu düşmesine izin vermeyin son 600'den sonra teşvikleri hızlandırıp birde uyarıcı kırbaç vurması ile son viraj dönüldükten sonra iki atın ortasından kurtulması ile birlikte liderliği son 300'de alıp 5 boy fark önde ve 1.45.51'lik derecesi ile jokeyi M.Akyavuz ile bütünleşerek kazanırken, son 800: 0.53.08 oldu. Bu koşunun rekoru 1.44.05 olup SERTBERK, ilk GR-1 Koşu kazanırken İstanbul çim pistte KV-6 ve iki tane GR-2 Koşu kazandı. 3 Yaşlı Arap tayları arasında yılın tayı olmayı hak etti ama 4 ve Yukarı Yaşlı GR-1 Koşusu'nda bu safkan daha bize göre kesin hazır değil yine de kararı sahipleri verir tabi. Kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz. SİLAHLI, son 300'de BORAKS'ın binicisi Gökhan Kocakaya kırbacını düşürmekten dolayı atına hakim olamayıp SİLAHLI'ya faul yapmasına rağmen ikinci olması BORAKS'ın binicisi kırbacı düşürmesine rağmen koşuyu dördüncü bitirirken ilk yarışında BORAKS, çok daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

3 yaşlı safkan Arap taylarının Ankara’daki en önemli mücadelelerinden biri olan G1 Hatay Koşusu, 10 erkek tayın katılımıyla 1600 metre çim pistte yapıldı. F. Sedat Dağyudan’ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Sertberk (Berksoy - Adelina / Bozdağ) jokeyi Mehmet Akyavuz’la galibiyete uzanarak geçilmezlik serisini 6 koşuya çıkardı. Seit Kan tarafından antrene edilen kır tay, son olarak G2 Aziziye Koşusu’nu kazanma başarısı göstermişti.

En yakın rakibinin 5 boy önünde potoyu bulan Sertberk’in ardında, Ahmet Çelik idaresindeki Silahlı (Silah - Bilensoy / Bilgin) koşuyu ikinci sırada tamamladı. Daha geride Canmete (Tamerinoğlu - Nenehatun / Bodrum) jokeyi Özcan Yıldırım’la üçüncülükte yer alırken, Boraks (Sonalp - Menengiç / Antepli) Gökhan Kocakaya ile dördüncü, Deniz Şövalyesi (Gelibolu - Manita / Berksoy) de Müslüm Çelik’le beşinci oldu.

Kazanan Sertberk için bitiriş derecesi 1.45.51 olarak kayıtlara geçti, koşudaki farklar ise 5 Boy - 1 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarış sonrası gerçekleştirilen törende, kazanan tayın sahibi Faik Sedat Dağyudan’a kupasını Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven takdim etti.

Safkanın antrenörü adına Ali Dağyudan’a plaketini Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörü Murat Birol Kayim verdi.

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi İbrahim Halil Yıldız ise kazanan tayın jokeyi Mehmet Akyavuz’a plaketini takdim etti.

Şeref Tribünü'ndeki törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.