OĞLUMRECEP binicisi İ.Katar YILDIZABAKAN'a at göstererek Vali Koşusu'nu kazandı

19 Ekim Salı günü Diyarbakır Vali Koşusu 1900 metre kum pistte 15 safkan start aldı starla birlikte koşunun liderliğini REMİLİKIZ aldı ikinci OĞLUM KAYRA liderlik mücadelesine girilmesi  bunların 3 boy gerisinden GEDİZKAYA şeklinde 1200 startı geçilirken önde ilk iki safkanda bir değişiklik olmayıp üçünçü duruma OĞLUMRECEP  girmesi son 800 geçilirken koşuyu forse eden REMİLİKIZ ve OĞLUM KAYRA dama dedi OĞLUMRECEP lıderliğini aldı ikinci duruma KULDOSTU girdi üçünçü durumda barıyer dibinde kolay tempoda YILDIZABAKAN koşuyu takip atması son viraj dönüldükten sonra orta kulvardan koşunun lıderliğini    OĞLUMRECEP yapması YILDIBAKAN en dış kulvara açılması  son 200 den sonra dış kulvardan kazanıcak gibi gelen YILDIZABAKAN yanına açılan OĞLUMRECEP at göstererek koşuyu kazandı. Koşuya YILDIZABAKAN'ın ilgilileri koşuya protesto çekildi protesto Komiser Kurulu tarafından reddedildi  İ.Katar ihtar verildi. Bu koşu Almaya veya Amerika'daki koşulsa komiserler kurulu re'sen inceleme başlatır %100 koşu sıralaması değişirdi çok yarış seyrettik değişen yurt dışında buna benzer koşularvar. Bizim ülkemizde KAIZBERT yavruları ve Tolga Yıldız'ı başlattığı bu olay artık komiserler kuruluda yaŕışsever gibi göz aşinası olmasından dolayı adet yerini bulsun diye Komiserler Kurulu sadece ihtar veriyorlar. YILDIZABAKAN adlı atın binicisi R.Doğan kazanmak için 8 adet kırbaç kullanmaktan 7 gün yasal hakkını kullanıcak. Koşuyu 1.5 boy fark 2.25.08 OĞLUMRECEP Diyarbakır Vali Kupası’nı jokeyi İsa Katar kazandı. OĞLUMRECEP'in kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

19 Ekim Salı günü Diyarbakır programının tek Açık yarışı (A3/DHT) olan mücadelenin startı saat 19.30'da verildi. 4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak koşulan yarış, 1900 metre mesafe kum pistte gerçekleştirildi.

2021 yılı Diyarbakır Vali Koşusu'nu, Sedat Subay'ın sahibi olduğu Oğlumrecep (Gobakbey - Tumbulgüzeli / Akgün) aprantisi İsa Katar ile kazandı. Hasan Albayrak yetiştirmesi, Mehmet Kaya'nın antrene ettiği 6 yaşındaki kır erkek safkanın bu koşudaki başarılı performansıyla kariyerinin ilk Açık koşu galibiyetini elde ederken, üst üste üçüncü, toplamda ise on beşinci birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Diyarbakır Valiliği adına koşulan mücadelede jokeyi Remzi Doğan ile start alan Yıldızabakan (Gobakbey - Özkangülü / Kayhanbey) ikinci olurken, Özerdinç (Kara Yağız - Safican / Kuruşbey) Hüseyin Altunkılıç idaresinde pistten üçüncü olarak ayrıldı. Jokeyi Ersin Kılık ile koşuya katılım gösteren Gedizkaya (Başbay - Beldibi / Çıkmaz) dördüncü olurken, Göktekinoğlu (Göktekin - Can Zehra / Çoruh) aprantisi Yunus Çelikbaş idaresinde sıralamanın beşinci basamağında kendisine yer buldu.

Koşunun galibi Oğlumrecep için bitiriş derecesi 2.25.08 olurken, farklar 1,5 Boy - 2 Boy - 1 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına İsmail Sancar'a kupasını Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer Coşkun verdi.

Törene, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Fidan, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Çetin İnanç, TYAYSD Şanlıurfa Şube Başkanı Yakup Elgaç ile  Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik de katıldı.