Atlar son 300'de akordiyon oldu   

Koşuya Komiserler Kurulu RE'SEN inceleme başlattı

21 Ekim Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1300 metre çim pistte yapılan 8.Koşuya 13 safkan katılım gösterdi. Son 300'de safkanların akordiyon olması Komiserler Kurulu'nca Re'sen koşuya inceleme başlatılmıştır. Yapılan inceleme sonucunda koşu sıralamasını değiştirilmedi. 5 Jokey A.Sözen , M.Kaya , H.Çizik, Mertcan Çelik, E.Akkılıç'a  ihtar ve 613 para cezası verdi. İki Jokey M.Akyavuz ve V.Abiş sözlü uyarıldı.

  KOMİSERLER KURULU KARARLARI 8.KOŞU  

Komiserler Kurulu tarafından koşuda RE'SEN inceleme başlatılmıştır. Yapılan inceleme sonucunda koşu sıralamasını etkileyecek bir eylem tespit edilmediğinden koşu sonucu kesinleştirilmiştir.

Koşu sonrası, koşuda at binen aşağıda adı yazılı jokeyler Komiserler Kuruluna çağırılmış, son düzlükte yaptıkları kulvar değişiklikleri nedeniyle savunmaları istenmiş, kendi istekleri ile savunmalarını aynı gün Kurulumuza vermişlerdir.

Bu çerçevede;

1 numarada kayıtlı TARSUS ŞELALESİ isimli ata binen Akın SÖZEN'in kulvar değişikliği nedeniyle yaptığı savunma yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanununun 4 üncü maddesi ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince 613 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır. 

3 numarada kayıtlı SİYAH KULE isimli ata binen Mehmet KAYA'nın kulvar değişikliği nedeniyle yaptığı savunma yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanununun 4 üncü maddesi ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince 613 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır. 

6 numarada kayıtlı BORANTAY isimli ata binen Hışman ÇİZİK'in kulvar değişikliği nedeniyle yaptığı savunma yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanununun 4 üncü maddesi ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince 613 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır. 

10 numarada kayıtlı SİYAHTAY isimli ata binen Mertcan ÇELİK'in kulvar değişikliği nedeniyle yaptığı savunma yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanununun 4 üncü maddesi ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince 613 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır. 

11 numarada kayıtlı MULTİ JET isimli ata binen Emre AKKILIÇ’ın kulvar değişikliği nedeniyle yaptığı savunma yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanununun 4 üncü maddesi ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince 613 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır. 

Ayrıca;

4 numarada kayıtlı YENERBEY isimli atın jokeyi Mehmet AKYAVUZ ve 8 numarada kayıtlı ŞEHRİBAN HANIM isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, son düzlükte kulvar değişikliği yapmaları nedeniyle Komiserler Kuruluna çağırılmış, daha dikkatli olmaları konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmışlardır.