2022 yılı Gazi Koşusu favorisi FINAL DANCE koşuyu ikinci bitirdi

  SİGOŞ koşuyu kazandı  

24 Ekim Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda G1 Çaldıran Koşusu 1600 metre çim pistte (çok ağır 5.2 koşuldu ) 10 safkan katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini KARAKRALİÇE aldı tempoyu yükselterek ilk 400/24.08 - 600/35.57 - 800/ 47.43  ilk 1000/0.59.55 geçilirken  son 600 KARAKRALİÇE  liderliğini koruması SİGOŞ üçünçü FINAL DANCE  yedinci durumda geçilirken 1200/ 1.11.64 - 1400/ 1.24.08 son 150 SİGOŞ sağlı sollu iki sert kırbaç yemesi Gökhan Kocakaya'nın diğer kırbaçları uyarı kırbacı olarak teşvikleri ile koşuyu 1.5 boy fark 1.37.14 derecesi jokeyi G.Kocakaya ile bütünleşerek SİGOŞ Çaldıran Koşusu'nu kazandı son 800: 0.49.49 oldu. SİGOŞ hayatının ilk yarışında Ankara kum pistte Şartlı 1 koşuda kazandı ikinci  yarışında Şartlı 4 kum pistte ikinci oldu ağır  pistte koşma avantajına bugün kulladı. SİGOŞ'un son katıldığı koşusunda neden kazana bileceği koşudan ikinci ayrıldığını ayrıntılı yazdım. Biz ne görüyorsak kimseden çekinmeden görüşmerimizi yazabiliyoruz. Yazının aslı www.liderform.com.tr'de duruyor. 2022 yılı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk adına koşulacak Gazi Koşusu fovorisi FINAL DANCE ağır pistte  biraz noksan koşuyor çim pistte 3.3 ideal çim pistti 3.5 kadar  iyi sayılır 3.8 kazandı ama 3.3 kazandığı gibi rahat değildi çim pistte 5.2 çok ağır son viraj dönüldükten sonra FINAL DANCE son 400 de beni üzmeyin dedi karakteri ile koşuyu ikinci bitirdi bence Karataş'ta Şampiyonun durumunu gördü bugün fazla üzmedi 2022 yılında start alacağı ilk koşusunda bu son koştuğu yarışını unutun çok farklı koşacaktır. SİGOŞ'un kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

2 yaşlı İngilizlerin bu yılki son Grup 1 mücadelesi olan Çaldıran Koşusu, 10 tayın katılımıyla 24 Ekim Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda düzenlendi.

Bu yıl 84’üncüsü gerçekleştirilen, sezonun bu zorlu randevusunda 2 yaşlı safkan İngiliz tayları çim pistte 1600 metre mesafede güçlerini sınadılar. Baştan sona zevkli bir mücadeleye sahne olan yarışta, Onur Dilbaz’ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Sigoş (Toruk Macto - Crafty Spell / Mastercraftsman) jokeyi Gökhan Kocakaya ile zafere uzanan isim oldu. İlk Grup koşu galibiyetini elde eden, İbrahim Bekiroğulları antrenesindeki doru erkek tay, bu sezon G1 Karayel ve G2 Kraliçe II. Elizabeth Koşularından ikincilikle ayrılmıştı.

Halis Karataş idaresinde favori olarak piste çıkan Final Dance (Declaration Of War - Finnie Mac Cool / Giant’s Causeway) tabelanın ikinci basamağında kendine yer bulurken, ekürisi Bold Sea Rover (Torok - Seacleef / A.P.Indy) Akın Sözen’le üçüncü sıraya yerleşti. Yarışa tempo veren Karakraliçe (Smart Robin - Sezgi Hanım / Mountain Cat) Müslüm Çelik ile dördüncü olurken, Reach Of Victory (Luxor - Simply Glorious / Eagle Eyed) de jokeyi Nevzat Avci’yle tabelayı tamamladı.

Sigoş’un 1.37.14’lük bitiriş derecesiyle kazandığı koşuda farklar 1,5 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy - 1 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

Yarış sonrası düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi Onur Dilbaz’a kupasını Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk takdim etti.

Safkanın antrenörü adına Onur Dilbaz’a plaketini Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk verdi.

Kazanan tayın jokeyi Gökhan Kocakaya’ya ise plaketini Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Z. Ahsen Kurum verdi.