Türkiye Jokey Kulübü aygırı BATTLEGROUND ülkemize geldi

2022 aşım sezonundan itibaren yetiştiricilerimize hizmet vermek üzere, Türkiye Jokey Kulübü tarafından satın alınan Battleground, 2 Aralık Perşembe akşamı ülkemize geldi.

Coolmore Harası'ndan satın alınan 2 Black-Type koşu galibi, şampiyon anne ve babanın oğlu Battleground 2022 yılında Türkiye’de aşımlara başlayacak.

BATTLEGROUND

(War Front – Found / Galileo)

2018 yılında doğan Battleground’un babası; birçok G1 koşu galibi yavrusu bulunan War Front, annesi ise şampiyon aygır Galileo’nun 3 G1 koşu galibi kızı Found’dur.

Dünyanın en prestijli koşularından biri olan G1 Prix de l’Arc de Triomphe başta olmak üzere, G1 Breeders’ Cup Turf ve G1 Prix Marcel Boussac gibi birbirinden önemli koşulardan zaferle ayrılan kısrak Found’un ilk temsilcisi olan Battleground, 2 yaşlılığında Royal Ascot festivali kapsamında katıldığı Listed statüsündeki Chesham Stakes’i kazanarak ikinci startında Maiden’a veda etmiştir. 28 Temmuz 2020 tarihinde Goodwood’da start aldığı G2 Vintage Stakes’te de birinciliğe ulaşan Battleground, 2 yaşlılığını ABD’nin Keeneland Hipodromu'nda katıldığı G1 Breeders’ Cup Juvenile Turf’te ikinci olarak tamamlamıştır.

3 yaşlı olarak 3 kez start alan ve 2021 yılı Royal Ascot festivali kapsamında katıldığı G1 St James’s Palace Stakes’te üçüncülük elde eden Battleground, 7 koşu süren yarış hayatını 2 birincilik, 1 ikincilik, 1 de üçüncülük ile noktalamıştır.