KARDEŞCAN 202I yılında ilk kez İzmir Şirinyer Hipodromu'nda geçildi

2 Aralık Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda G3 Lozan Koşusu 1600 metre kum pistte 7 safkan start alıp start ile birlikte  OĞLUM SERKAN  ve BOMBACAN liderlik mücadelesine koşunun süratli tempoda gitmesi OĞLUM SERKAN lıderliğini vermek istememesi BOMBACAN ekürisi KARDEŞCAN'a yardımcı olması KARAMUSTAFA 5 boy gerisinden üçünçü bununda 4 boy gerisinden dördüncü durumda KARDEŞCAN koşuyu takip etmesi son viraj dönülürken KARAMUSTAFA'nın dışından dönülmesi talimatı Hişman Çizik'e verilmiş olmalı ki4 boy önünde giden tempo profösörü sihirbaz Halis Karataş var avansı karşı düzlükte fazla vermesi son viraj dönüldükten sonra KARAMUSTAFA'nın dışına KARDEŞCAN çıkması farkın 2 boy olması son 400 de KARAMUSTAFA daha sermayeli dışından gelen KARDEŞCAN'ın binicisi safkanın barıyer dibine gitmesine izin vermemekle düzeltmekle uğraşmasını görmesi santim santim koşarak dışındaki safkanın sağrısına bile yanaşmasına Halis Karataş izin vermeyip arka grubu 15 boy farkla bölerek bir boy fark 1.52.15 derecesi yürüyen hareketli şiir gibi KARAMUSTAFA jokeyi Halis Karataş ile bütünleşerek koşuyu kazandı son 800:0.57.80 oldu. KARAMUSTAFA  hayatında 25 yarış koşarak 3 Çim 4 Kum 1sentetik piste kazandı. Hayatında 3 ke G1 kazandı. İzmir kum pistte 3.kez kazandı. Toplam  kazancı 4.341.100 TL KARDEŞCAN İzmir kum pistte 2021 yılında 6. kez üst üstte G.Kocakaya ile geçilmeyen KARDEŞCAN bu koşudaki ikinciliğiyle son vermiştir. KARAMUSTAFA'nın kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

2 Aralık Perşembe günü İzmir programının tek Açık mücadelesi olan yarış (G3/DHT), Şirinyer Hipodromunda saat 17.30'da gerçekleştirildi. 4+ yaşlı safkan Arap atlarının birincilik mücadelesi verdiği yarış, 1600 metre mesafe üzerinden kum pistte koşuldu.

2021 yılı Lozan Koşusu'nu Deniz Kurtel'in sahibi olduğu Karamustafa (Caş - Akay / Bilgin) jokeyi Halis Karataş idaresinde zaferle noktaladı. Karacabey Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Mehmet Demir'in antrene ettiği 6 yaşındaki al erkek safkanın bu birinciliği kariyerinin dördüncü Grup koşu galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Tamamı erkek 7 safkanın katılım gösterdiği mücadeleye jokeyi Hışman Çizik ile katılan Kardeşcan (Turbo - Bedel.2 / Tunca) ikinci olurken, Oğlum Serkan (Turbo - Aryele / Araslı) Akın Sözen ile pistten üçüncülükle ayrıldı. Jokeyi Nevzat Avci idaresinde start alan Bombacan (Kıvanç Can - Perikızı / Yelhan) dördüncü sırada yer alırken, Çaltepe (Ayabakan - Ferayi / Şövalye) Kadir Tokaçoğlu ile mücadeleyi beşinci tamamladı.

Koşunun galibi Karamustafa için bitiriş derecesi 1.52.15 olurken, farklar 1 Boy - 15 Boy - 1,5 Boy - 16 Boy şeklinde sonuçlandı.