Eski Başkanlardan Hasan Basri Karabucak’ı andığımız koşu, 4 Aralık Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu’ndaki programın en önemli mücadelesiydi.

3+ yaşlı İngilizlerin 1900 metre kum pistteki mücadelesine 9 safkan katılım gösterdi. Engin Bekiroğulları’nın sahibi, Emir Alkaş’ın da yetiştiricisi olduğu, İbrahim Bekiroğulları antrenesindeki Regardless (Captain Rio - She's Indy Money / A.P.Indy) Özcan Yıldırım idaresinde start aldığı koşuyu zaferle noktaladı. 3 yaşındaki al erkek tay, katıldığı son yarış olan Ankara Kalesi Koşusu’nu (G1) üçüncü sırada tamamlamıştı.

4 Aralık Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1900 metre kum piste yapılan, 3 ve Yukarı İngiliz atlarına mahsus G-3 H.Basri Karabük Koşusu'na 9 safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun lıderliğini ön tarafa doldurarak gelen REGARDLESS alarak 1 boyda fark yaptı. İlk 200 metrede UÇAN FİL teşvikle lıderliğini almak istemesi 1600 startı geçilirken lıderliğini REGARDLESS vermesi barıyer dibinden koşuyu takip etmesi SÜMELHAN 1300 startı geçilirken ikinciliğe girerken barıyer dibinden ilk üçte yerini elinde sermayeli Özcan Yıldırım santim santim koşarak üçüncü son 450 önündeki iki atın dışına çıkması son 400'den sonra yapmış olduğu güzel sprinti ile son 100 de içindeki CAGNER'den lıderliğini alıp son metrelerde dışından kuvvetli gelen UĞURTAY'ın ataklarına karşı koyarak yarım boy fark 2.01.92 derecesi Jokeyi Özcan Yıldırım süper binişi ile tereyağdan kıl çeker gibi H.Basri Karabucak koşusu kazanırken son 800:0.51.92 oldu. UĞURTAY Jokeyi Ahmet Çelik koşuyu kazanmak için (7) kırbaç kullandı yasal süre hakkını kullanıyor 7 gün sonra 7 gün at binmiyecek. REGARDLESS hayatında 14 yarış koşan safkan 8 birincilik elde etti kum pistte 6 Sentetik pistte 2 koşu kazandı. G-2, G-3 bir tane, A3 iki tane Koşu kazandı. At Sahibi Engin Bekiroğlu %75 Emir Alkaş % 25 Yetiştiricisi Emir Alkaş. REGARDLESS'in kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

Ahmet Çelik idaresindeki Uğurtay (Justenuffhumor - Stainless / Unaccounted For) ikinci olurken, Cagner (Victory Gallop - Caminando / Mountain Cat) Akın Sözen’le üçüncü, Deli Tahir (Dr Fong - Esclarmonde / In The Wings) Müslüm Çelik ile dördüncü, Ahmet Beyli (Pleasantly Perfect - Full Storm / Full Mandate) ise Ayhan Kurşun’la beşinci oldu.

Kazanan tay için bitiriş derecesi 2.01.92 olarak kayıtlara geçti, koşudaki farklar ise 1/2 Boy - 1,5 Boy - 1 Boy - 1 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın ardından gerçekleştirilen törende, kazanan safkanın sahibi TYAYSD Ankara Şube Başkanı Engin Bekiroğulları’na kupasını, merhum H. Basri Karabucak’ın eşi Ganime Karabucak takdim etti.

Nurhan Akneroğlu ise Engin Bekiroğulları’na çiçek verdi.

Törene Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Nusret Balkaroğlu, Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp ve davetliler de katıldı.

Hasan Basri Karabucak

1925 yılında Adana’da doğan H. Basri Karabucak, İstanbul Boğaziçi Lisesi’nden mezun oldu. 1953 yılında ticaret hayatına atılarak memleketi Adana’da Özbucak Mensucat Fabrikası’nı kurdu. 1963 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Karabucak, 1969-1983 yılları arasında Adana Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevinde bulundu. 1973-1979 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Karabucak, 1980-1982 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 50’li yılların unutulmaz Arap atı Sezgin1 ve Arap atlarından Safder gibi birçok başarılı Arap ve İngiliz safkanın da sahibi olan Karabucak, 1987 yılında sahibi olduğu Mehter1 ile Gazi Koşusu’nu kazandı. 2005 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan H. Basri Karabucak’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.