Adana’nın düşman işgalinden 5 Ocak 1922’deki kurtuluşu anısına düzenlenen Kurtuluş Koşusu, 1 Ocak Cumartesi günü Yeşiloba Hipodromu’nda gerçekleşti.

01 Ocak Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1400 metre kum pistte yapılan A-2 Kurtuluş Koşusu’na 6 safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun liderliğini KING BERKAY aldı. SPENCER ikinci, REGARDLESS dördüncü durumda ve 2 boy gerisinden OSMAN BEY koşu yüksek tempoda gitmesi OSMAN BEY'in lehine olması son 700 startı geçilirken öndeki ilk dört safkan teşviklerle giderken OSMAN BEY’in binicisi Gökhan Kocakaya ile el oynatmadan güle oynaya kazanacak işaretleri verdi. Son viraj dönülürken safkanların dışına kolay tempoda çıkma şansı varken REGARDLESS içinden girmesi son 450’den sonra REGARDLESS içinden OSMAN BEY safkanların dışına çıkmak istemesi REGARDLESS’in binicisi Özcan Yıldırım buna izin vermedi. OSMAN BEY iri at olması REGARDLESS daha küçük at olması REGARDLESS bir anda yıkılma tehlikesi geçirmesi G.Kocakaya atını tutarak son 400’den sonra bariyer dibine girerek zaman kaybedip atı tekrar koşuya adapte etmesi zorlanmadan güle oynaya kazanabileceği koşudan ikinci olarak ayrıldı. Son haftalarda diğer Hipodromlarda aynı hataları son 400’den sonra yapmakta olup yarışseverleri ve at sahiplerini mağdur etmektedir. Koşuyu son 200’den sonra müthiş sprinti ile SILVER CLOUD 1 boy farkla ve 1.25.77’lik derecesi jokeyi M.Akyavuz ile bütünleşerek ikinci kez Kurtuluş Koşusu’nu aynı jokeyi ile kazandı. SILVER CLOUD, 54 yarış koştu 11 birincilik kum pistte kazandı. A-2 Kurtuluş Koşusu’nu 2 kez kazandı. Diğer kazandığı koşular çoğunlukta KV handıkap koşularıdır. SILVER CLOUD’un kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

4+ yaşlı İngiliz atlarının kum pistte 1400 metre mesafedeki mücadelesine 6 safkan katıldı. Mehmet Demir’in sahibi olduğu, Berrin Gedik tarafından yetiştirilen Silver Cloud (Approve - Rain Goddess / Green Gönen) jokeyi Mehmet Akyavuz ile geçen yıl olduğu gibi bu yıl da zafere uzandı. Mehmet Gündüz tarafından antrene edilen 5 yaşındaki al at kariyerinin 11. galibiyetine imza attı.

Piste Gökhan Kocakaya idaresinde çıkan Osman Bey (Bosporus - Barletta / River Special) tabelanın ikinci basamağında yer alırken, Spencer (Cuvee - Last Diana / Eagle Eyed) Ayhan Kurşun’la üçüncü, Ahmet Beyli (Pleasantly Perfect - Full Storm / Full Mandate) Sadettin Boyraz’la dördüncü, Regardless (Captain Rio - She's Indy Money / A.P.Indy) da Özcan Yıldırım’la beşinci oldu.

Kazanan safkan için bitiriş derecesi 1.25.77 olarak kayıtlara geçerken, mücadelede farklar 1 Boy - Burun - 1/2 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Yarış sonrası düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına eski başkanlarımızdan, Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Behçet Homurlu’ya kupasını ve çiçeğini Adana Valisi Süleyman Elban takdim etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan Varsavaş ise safkanın jokeyi Mehmet Akyavuz’a çiçek takdim etti.

Kupa törenine Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz, İl Tarım Müdürü Muhammed Ali Tekin, Adana Defterdar Vekili Nurkan Boz, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Halid Milli, Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp ve davetliler de katıldılar.