Kocaeli Büyüşehir Belediye Başkanlığı Koşusu’nu beyaz bayrak ayna yapan CAGNER kazandı

14 Ocak Cuma günü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına koşulan yarış (A3), Kartepe Hipodromunda saat 16.30'da gerçekleştirildi. 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen mücadele, 1900 metre mesafe kum pistte start aldı.

14 Ocak Cuma günü Kocaeli Kartepe Hipodrom'unda 1900 metre kum pistte yapılan 4 ve Yukarı İngiliz safkanlarına ait A-3 Kocaeli Büyüşehir Belediye Başkanlığı Koşusu’na 6 safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun liderliğini CAGNER alıp koşuya tempo verdi. Karşı düzlükte sağrısına gelmesine izin vermemesi ikinci durumda KUZEY YAĞMURU dördüncü durumda bu gruplardan ayr olarak yüksek tempoya girmeyip barıyer dibinde OĞLUM DORUK şeklinde son 600 den sonra koşu süratlendiğı anda ikinci durma OĞLUM DORUK girdi. Son 100'den sonra CAGNER, jokeyi Ahmet Çelik ile bırinciliği garantilemesi ile 2 boy fark 2.02.20 derecesi binicisi Ahmet Çelik ile kazanırken, son 800: 0.52.48 oldu. İkinci OĞLUM DORUK binicisi Akın Sözen bir koşu evel talihsiz kazada atla beraber yıkılması köprücük kemiği kırıldı. Cumartesi günü'de ameliyat oldu, OĞLUM DORUK'a Mahmut Turan bindi. Başarılı koşarak yarışı 2.02.49 ile ikinci bitirdi. CAGNER'in kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

2022 yılı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nu, Sabri Aksu'nun sahibi olduğu Cagner (Victory Gallop - Caminando / Mountain Cat) jokeyi Ahmet Çelik ile kazandı. Eray Hazar yetiştirmesi, Süleyman Onay'ın antrene ettiği 4 yaşındaki doru erkek safkan ortaya koyduğu performansla dördü Açık koşu zaferi olmak üzere toplamda beşinci galibiyetini hanesine yazdırdı.

Kocaeli'de programın tek Açık yarışına jokeyi Mahmut Turan ile katılım gösteren Oğlum Doruk (Bosporus - Carolina Reaper / Victory Gallop) kendisine tabelanın ikinci basamağında yer bulurken, Gökhan Kocakaya idaresindeki Kuzey Yağmuru (Toccet - Pusu / Sun Music) pistten üçüncü olarak ayrıldı. Aprantisi Çetin Taş ile koşuda start alan Honorable (Pleasantly Perfect - Ramzia / Soviet Star) dördüncülük elde ederken, Funky Fred (Rockmaster - Savage Cat / Mountain Cat) Zülfükar Karabulut idaresinde mücadeleyi beşinci olarak noktaladı.

Yarışın galibi Cagner için bitiriş derecesi 2.02.20 olurken, farklar 2 Boy - 4,5 Boy - 1,5 Boy - 4 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın antrenörü Süleyman Onay'a kupasını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım ile Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar verdi. Törene Kocaeli Hipodrom Müdürü Ali Cumhur Özertaş ve davetliler de katıldı.