21 Mart  Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda, İzmir Şirinyer Hipodromu'nda, Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda ve Şanlıurfa Hipodromu'nda bu özel gün için bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Bizim Gibiler, +1 Farkla” sloganıyla gerçekleştirilecek olan etkinliklerde, down sendromlu gençlerin profesyonel tiyatrocularla birlikte rol aldığı “Canım Ailem” adlı müzikli tiyatro oyununu 20 Mart Çarşamba günü saat 17.00’de İstanbul Veliefendi Hipodromu Byerley Turk Salonu’nda sergilenecek.

(Görseller geçtiğimiz yılki etkinliktendir)

 

Tiyatro gösterisinin ardından, Down Sendromlu çocuklarımız programın ikinci koşusunda yer alacak jokeyler ile aynı kıyafetleri giyip padok alanına beraber geleceklerdir. Padok alanında yarışseverleri selamlayacak olan misafirlerimiz, günün anlam ve önemini vurgulayan mesajın yazılı olduğu bir pankartı da jokeyler ile birlikte paylaşacaktır.

 

TJK sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, 21 Mart 2019 Perşembe günü Kocaeli Kartepe, İzmir Şirinyer ve Şanlıurfa Hipodromlarında da Down Sendromu Farkındalık Günü’ne özel etkinlikler gerçekleştirilecek.

 

Kocaeli Hipodromu çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubunun Down Sendromlu çocuklarla beraber bir performans sergileyeceği bu özel günde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla büyük bir etkinlik çadırı oluşturulacak. Burada çocuklar pony atlara binecek, halk oyunları, jimnastik ve dans gösterilerine katılacak. Ayrıca düzenlenen resim sergisi, çuval yarışı, halat çekme yarışması ve balon uçurma etkinlikleriyle keyifli vakit geçirecekler.

 

Belediye bando takımının da gösterileriyle renk katacağı etkinlik programı, pasta kesimi ve çocuklara hediyeler verilmesi ile son bulacak.

 

"Down Sendromu Farkındalık Günü” kapsamında 21 Mart Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda down sendromlu çocuklara yönelik At’lı Gezinti aktivitesi, boyama ve animasyon etkinlikleri düzenlenecek. Bu özel günde ayrıca, 3. koşu sonrası Şeref Tribünü’nde davetli misafirler ve çocuklar ile birlikte pasta kesim töreni ve hediye dağıtımı gerçekleştirilecek.

 

Şanlıurfa Hipodromu'nda ise At'la Terapi Merkezimizde terapi gören 4 çocuğumuz aileleriyle birlikte ağırlanacak. Orada da padok alanı ziyareti ve jokeylerle birlikte pankart açılmasının ardından misafirlerimiz Şeref Tribünü'ne geçerek yarışları takip edecek.