Faruk Demir, atçı bir aile kökeninden gelip ağabeyleri ve kardeşleri jokeylik, idman jokeyliği yapmaktadırlar. Uzun yıllar önce Hürkont’ta göreve başladı. Göreve başladığı ertesi gün, sabah erken saatlerde telsiz ekibi olarak orta sahada yerini aldı.Tribündeki saatçilerin kaçırdıkları veya safkanın galop, sprintini almalarına rağmen atı tanıyamamaları durumunda Faruk Demir, safkanları jokeylere veya idman jokeylerine sorarak isimlerini öğrenmiştir.

Unutamadığım bir anı; Faruk Demir orta sahada görev yaptığı dönemde bizim ekip safkanın galobunu almış ve atı o an tanıyamamış. Atın galobunu yapan jokey, Faruk Demir, İmparator Süleyman Akdı’ya atın adını sormuş. O da Faruk’a mandala bas, telsiz ile oradakilere bir şey söyleyeceğim demiş. Faruk’ta mandala basmış. “Süleyman Akdı, bu açık yarış atını tanımıyorsa siz orada ne yapıyorsunuz?” dedi.

O yıllarda tribünlerde telsiz ekibi harici en az 10 kişi vardı. Hürkont Medya Grubundan her sabah 5 kişi sahaya gelirdi.  Sedat Sezaver, Mehmet Loker, Erdoğan Biricik, Haldun Onutkan, Ekbel Zirenk, İrfan Umut ile o yıllarda hep birlikteydik.

Faruk Demir, yıllar geçtikçe başarısını artırdı. Tribünlerde saatçilik yaparken cep telefonlarının yaşamda etkin yer almasıyla safkanları, yetkililerinden sprint ve galop yapanları öğrenmeye de başladı. Demir'in 5 yıl sonra yarış camiasında başta menajerler olmak üzere tanımadığı kimse kalmadı. Ekonomik kriz başlayınca Veliefendi Hipodromu olmak üzere tüm hipodromlarda saatçi sayısı azalmaya başladı. At sayısı ve hipodrom sayısı artınca Faruk Demir, bir anda cep telefonu ile kendini deklare günü hipodromlardan eksik galop alan biri haline geldi. Ağabeyi Şener Demir, zaman zaman Faruk Demir’e destek olmaktaydı. Deklare günü günlük galoplar netlik kazandığında safkanın son koştuğu tarih ile koşacağı tarih arasındaki boşluğa göre galoplarına bakılır. Safkanın galobu görünmüyorsa araştırılmaya başlanırdı. O yıllarda 2 gün önce at yarışı gazetesi çıkartanlar galoplarını bizden alır ya da bizim kurduğumuz ekip ile çalışırdı. Maaşları havuz sisteminden ödenirdi. Faruk Demir özellikle ilk kez koşacak taylarda çok kez son dakika kazanacak safkanın galoplarını öğrenir ve baskıya girecek yayınları durdururdu. Galopların basılması, tahminlerin değiştirilmesi, taşrada çalıştığımız yayınlara durumu anlatıp Türkiye ortalamalarının değiştirilmesi, hiç galobu olmayan üstünde bir aprantinin bindiği safkanın çok kez ganyanını 3 TL düşürüp favori yaptığımız, kazandığı zamanki sevincimiz her zaman bizi onurlandırmıştır.

Bugün bizim için sahte galop yazıyorlar diyenleri, Faruk Demir onlarla birlikte çalıştığımız yıllarda Adana, Ankara galoplarında onları çoğu kez yanlıştan kurtarmış ve destek olmuştur. Açık yarış atlarını bile atladıklarında Faruk bunları öğrenip söyler, onlar da çalıştıkları bültenci firmalara bilgi geçerlerdi.

Adana Yeşiloba Hipodromu’nda saatçi kadromuz ile yollarımızı ayırdık. Faruk Demir’in telefon trafiği sağlayarak elde ettiği ilk kez koşan taylar dahil onların basmaya cesaret edemedikleri galopları doğru bir şekilde temin ederek yayınlarımızda yayınladık. Bir ay sonra Faruk Demir'in tavsiyesi ile Onur Temur ile anlaştık. Faruk Demir,galop açıklarında sadece Adana'da değil tüm hipodromlarda eksik galopları yıllardır araştırmaya devam etti. Kritik galopları öğrendiğinde ahırlar bölgesi ekibimizle paslaşıyoruz.  Engin Bekiroğulları ile bir dönem aramız açıldı. Engin Bekiroğulları, yazısının bir bölümünde “Faruk beni uyurken uyandırıp atların galoplarını soruyordu” söylemini unutmadım. Daha önce seyis ve antrenör arkadaşlarım, uyurken Faruk Demir’in kendilerini arayıp uyandırdığını ve atları, galopları sorduğunu duymuştum.

At sahipleri, antrenörler, idman jokeyleri, menajerler güne erken başlarlar. Deklare bittiğinde saat 11,00’de uyurlar. O yıllarda deklare TJK’dan saat 11.30’da gelirdi. Faruk Demir, uyuyan insanları saat 12.00’den sonra uyandırıp atların galoplarını soruyordu.

Atahan Zilcioğlu'nun ortaya attığı Yarış Yazarları Derneği Başkanı Reşat Köstem bu konunun bizimle ilgisi yok. Son bir yıldır devam eden galopları TJK alsın, toplantılarında katıldığım her toplantıda TJK üst düzey yetkililerine Faruk Demir kesinlikle bu işin içerisinde olmalı. TJK  toplantılarında Faruk Demir yarış camiasını tanıyor şeklinde görüşlerimi ifade ettim. Nitekim bültenci sayısı azaldı. Ulusal gazetelerden iki spor gazetesi kaldı. Sistemin yürümesi pamuk ipliğinde gidiyor. Faruk Demir, izinli olduğu gün haricinde saat 10.00’da eksik galopları hipodromlardan At sahibi, antrenör, idman jokeyi, seyis ve menejerlere soruyor. TJK, deklareyi erken saate çekti. Başarı, emek verenlerindir. Faruk Demir’in de disiplinle başarıya koşmaya devam edeceğine olan güvencim sonsuz.

Kemal Akyer