KARACABEY PANSİYON HARA’DA GÖRÜLEN EHV-1 VAKALARI HAKKINDA DUYURU

Karacabey Pansiyon Hara’da konaklamakta olan bazı atlarda, Etlik Veteriner Kontrol  Araştırma Enstitüsü Laboratuvarı analiz sonuçlarına göre EHV-1 hastalığının görülmüş olması nedeniyle, harada bulunan atlardan örneklem oluşturularak söz konusu laboratuvarda test analiz süreci başlatılmıştır.

Analiz sonuçlarına göre hastalığın tesiste bulunma yoğunluğu belirlenecek olup, hara operasyonları bu yoğunluğa göre yeniden planlanacaktır.

Bu süre zarfında, hastalığın bulaşıcı etkilerinin azaltılması amacıyla Karacabey Pansiyon Haraya at giriş-çıkışları durdurulmuş ve haradaki aygırların test analizleri sonuçlanıncaya kadar aşımlara ara verilmiştir.  Harada bulunan aşım görmüş kısrakların gebelik muayeneleri ile hara dışında verilen gezici veterinerlik hizmetleri ise devam etmektedir.

Bu kapsamda, Karacabey Pansiyon Hara’da bulunan aygırlara, ikinci bir duyuru yapılana kadar yeni müracaat kabul edilmeyecektir. Harada aşım yapan aygırlarda müracaatı bulunan kısraklardan, henüz haraya giriş yapmamış ve aşım görmemiş olan kısraklara diğer tesislerde boş aşım adedi bulunan aygırlar için müracaat değişikliği hakkı veya aşım müracaatlarını iptal hakkı tanınacaktır. Harada aşım görmüş olup, hara dışında bulunan kısrakların değişiklik veya iptal talepleri ise haradaki aygırların test analizleri sonuçlandıktan sonra değerlendirilecektir.

İlgililere önemle duyurulur.

 

Türkiye Jokey Kulübü