Dünya Veteriner Hekimler Günü Koşusu Nefesleri Kesti, Galibi  Vernazza Oldu

30 Nisan Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromunda gerçekleşen Dünya Veteriner Hekimler Günü Koşusunda Dombra, Luminescence startla birlikte liderlik mücadelesinde birbirlerine hafif fauller de yaparak son 100'e kadar geldiler. Daha sonra dışlarından VERNAZZA koşuyu kazandı. Bariyer dibinden LORD OF GAME müthiş sprinti ile koşuyu 2'inci bitirirken bir sonraki yarışı için oldukça ümit verdi. REAL RUNNER 6 ay sonra katıldığı koşuda nefes yönünden zorlandı. koşuyu yakın aralarla 6. bitirdi. İlk Yarışında çok daha farklı koşacaktır.

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının 1900 metre çim pistteki randevusunda, Fedai Kahraman’ın sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Kadir Baltacı’nın üstlendiği Vernazza (Authorized - Dentelle / Mr Sidney) jokeyi Ayhan Kurşun’la galibiyete uzandı. Genta Mak.Ltd.Şti. yetiştirmesi 5 yaşındaki doru at, son startında Hasan Polat Koşusu’nu (KV-8) kazanma başarısı göstermişti.

Sonlarda içerden çok güçlü gelen Lord Of Game (Invincible Son - Mystical Falls / Sri Pekan) Gökhan Kocakaya’yla ikinci olurken, Dombra (Perfect Storm - Dixie Darlene / Revoque) İlker Soyad’la üçüncü, Sönmezbey (Win River Win - Didemim / Darnay) Hışman Çizik’le dördüncü, Luminescence (Utopia - Selender / Bosporus) da Müslüm Çelik’le beşinci oldu.

Kazanan safkan için bitiriş derecesi 1.55.15 olarak sonuçlanırken, farklar Boyun - 1 Boy - 1,5 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı.

Koşudan sonra Şeref Tribünü’nde düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Eser Yeşil’e ödülünü, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu takdim etti.

Safkanın antrenörü Kadir Baltacı’ya plaketini Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi II. Başkanı Haluk Aşkaroğlu verdi.

Kazanan safkanın jokeyi Ayhan Kurşun’a ise plaketini Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Muhasip Üyesi Enes Gazi Atıcı takdim etti.

Törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.

 

2000 Guineas'de Coroebus Jokeyi James Doyle eküri koşuyu bitirdi

Britanya’da yılın ilk klasik yarışı olma özelliğini taşıyan (G1) 2000 Guineas, 30 Nisan Cumartesi günü İngiltere’nin Newmarket Hipodromu’nda gerçekleştirildi.

İlki 1809 yılında düzenlenen 2000 Guineas’nin startını 15 safkan aldı. Son 200'den sonra Coroebus yarışın liderliğini aldı. Dışındaki Native Trail ile koşuyu ekürisi 2. bitirdi. Vay canına, ne yarış ama! 

3 yaşlı 15 tayın katıldığı yılın ilk klasik yarışında Godolphin Ekürisi’nin sahibi olduğu, Charlie Appleby’nin antrene ettiği taylar ilk iki sırayı elde etti.

James Doyle ile start alan Coroebus (Dubawi – First Victory / Teofilo) namağlup olarak koşuya gelen William Buick idaresindeki ahırdaşı Native Trail’ın (Oasis Dream – Needleleaf / Observatory) önünde yılın ilk klasik yarışını kazanan isim oldu.

1600 metre çim pistteki koşuda Godolphin Ekürisi’ne ait tayların ardında üçüncülüğü koşuya namağlup gelen bir diğer tay olan Luxembourg (Camelot – Attire / Danehill Dancer) elde ederken, Eydon (Olden Times – Moon Mountain / Frankel) ise dördüncü oldu.

Bugüne kadar yalnızca Newmarket Hipodromu’nda ve 1600 metre çim pistte start alan Coroebus, kariyerine 13 Ağustos 2021 günü katıldığı koşuyu kazanarak başlamıştı. Ardından 25 Eylül günü G2 Royal Lodge Stakes için piste çıkan tay, son metrelerde temposunu kaybedip Royal Patronage’a geçilince ilk ve tek mağlubiyetini aldı. 2 yaşlı olarak sezonu 9 Ekim günü G3 Autumn Stakes’i kazanarak noktalayan Coroebus, 203 gün aradan sonra katıldığı ve bu yılki ilk startı olan 2000 Guineas ile birlikte 4. startında 3. birinciliğini elde etmiş oldu.

2000 Guineas’de antrene ettiği taylarla ilk iki sırayı elde eden başarılı antrenör Charlie Appleby ise 10. Denemesinde ilk 2000 Guineas zaferini de hanesine yazdırmış oldu.

 

Attila Midillili Koşusu'nda 3. kez üst üste Sharpa zafere uzandı

1997 yılında yaşamını yitiren merhum Türkiye Jokey Klübü Üyesi Attila Midillili'nin anıldığı koşuya 5 safkan katıldı.

1986 yılında Kulübümüze Asli Üye seçilen Attila Midillili anısına düzenlenen koşu (KV-8), 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılımıyla, 1500 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı. SHARPA start ile birlikte bekleme yarışı yapan safkan koşuyu ilk üçte takip eden safkan son viraj dönülürken koşuyu forse eden SPECIAL ONE'ın dışında SHARPA son 250'de alıp binicisi tek kırbaç  kullanmadan 3,5 boy fark 1:30.42 derecesiyle jokey A. Çelik ile kazanırken bu koşuyu 3 yıl üst üste kazanarak rekorun sahibi olup yarışın rekoru 1:29.43 2021 yılında BUTEUR  S. Kaya kazandı. 

2022 yılı Attila Midillili Koşusu'nu, Seydi Akyıldırım'ın sahibi olduğu, Süleyman Bülent Karabağlı tarafından yetiştirilen 7 yaşındaki kır erkek safkan Sharpa (Kurtiniadis - Dinara / Sri Pekanjokeyi Ahmet Çelik ile kazandı. Ahmet Elçin Karakurt tarafından antrene edilen safkan, bu galibiyetiyle kariyerinin toplamda 19. birinciliğini elde etti. Attila Midillili Koşusu'ndan 2020 ve 2021 yıllarında da galip ayrılmış olan Sharpa, üst üste üçüncü kez adını birinciliğe yazdırarak önemli bir başarıya imza atmış oldu.

Koşunun ikinciliğini, Jack Sparrow (Mendip - Marshmallow / Luxor) elde ederken, Winner Gets It All (Win River Win - Lovely Doyoun / Doyoun) üçüncü, Special One (Kaneko - Arc En Ciel / Common Grounds) dördüncü ve Ateşin Kanatları (Mendip - Ayva Sarı / Anabaa Blue) ise beşinci oldu.

Koşunun galibi Sharpa için bitiriş derecesi 1.30.42 olurken, farklar 3,5 Boy - Burun - 5 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi Seydi Akyıldırım'a kupasını, merhum Attila Midillili'nin oğlu Ali Midillili verdi.

Törene, Türkiye Kokey Klübü Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven ile İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız da katıldı.

 

Aktan Bayrak Koşusu'nu Grand Treasure Beyaz Bayrak Ayna Yaparak Zorlanmadan kazandı

Geçirdiği talihsiz kaza sonucu 2007 yılında aramızdan ayrılan merhum aprantimiz Aktan Bayrak adına düzenlenen koşu (KV-6) 30 Nisan Cumartesi akşamı İzmir Şirinyer Hipodromu'nda gerçekleşti.

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının mücadelesine sahne olan 2022 yılı Aktan Bayrak Koşusu'na (KV-6) 7 tay katıldı.

Kum pistte 1600 metre mesafede gerçekleşen koşuyu, Görkem Gedikoğlu'nun sahibi olduğu, 3 yaşındaki doru erkek tay Grand Treasure (Exaggerator - Sure Peg Arch) jokeyi Mehmet Kaya idaresinde kazandı. Duran Tekeli tarafından antrene edilen safkan, elde ettiği Aktan Bayrak Koşusu galibiyetiyle kariyerinin ikinci birinciliğine ulaştı.

Koşunun ikinciliğini, Schilacci (Mendip - Akarca Kızı / Dinyeper) elde ederken, Aşan Aşan (Mendip - Never Back Down / Sea Hero) üçüncü, Toprak Akarca (Mendip - Grand Akarca / Kaneko) dördüncü ve Bojack (Win River Win - Phanar / Bosporus) ise beşinci olarak Aktan Bayrak Koşusu'nu tamamladı.

Koşunun kazanan Grand Treasure için bitiriş derecesi  1.39.21 olurken, farklar  5 Boy - 2,5 Boy - 10 Boy - 6,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara'ya kupasını, merhum Aktan Bayrak'ın babası Necmettin Bayrak verdi.

Törene, Leyla ve Volkan Bayrak ile merhumun meslektaşları Mehmet Kaya, Bekir Mert Mırık, Barış Kurdu, Sinan Özen, Muhammed Mir Bilgin, Kaancan Gökçe ve Muharrem Ok da katıldı.

 

SANTA ANİTA PARK

Çok eğlenceliydi ve her zaman bu tür atlara binmeyi dört gözle bekliyorum. Dışarıda iyi bir yere sahip olduğum şeylerden biriydi ve bunun bu at için harika olduğunu düşündüm çünkü biraz hevesli olabiliyordu. Agresifleştiğinde, onu geri getirmek, bilirsin, rahatlamak zor. Ama bugün benim istediğimi yaptı." Victor Espinoza, Beyond Brilliant'taki galibiyetinden sonra.

 

 

 

 

KEENELAND

War Like Goddess, Bewitch'te (G3) tekrarlanan bir zaferle Keeneland kazananlar grubuna geri dönüyor.

 

Hadi yarıştan satışa geçelim! Keeneland Satışları Bugün 18:30'da başlıyor. Takip etmenizi Öneririz.

 

Bendigo Kralı 👑

Shane Fliedner'dan büyük emek 💯

 

Bairnsdale'de sadece bir 👃 Farkı!

 

2️⃣0️⃣1️⃣9️⃣ - WALDGEIST, Prix Ganay'ı kaptı ve Prix de l'Arc de Triomphe'yi kazanmaya devam ediyor 🏆🏆2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣ - SOTTSASS Ganay'ı kapıyor ve Prix de l'Arc de Triomphe'yi kazanmaya devam ediyor 🏆 Ganaybize Pazar günü verecek 🏆 Bu yılın Arc kazananı sizce kim olacak?

 

Saf duygusallık 🥺 

James Doyle, Coroebus, newmarket'teki Godolphin stablemate Native Trail'i kazandığında ilk İngiliz 2,000 Ginesini kazanmayı başardı.

 

Jokey Christophe Lemaire officiel'in Christophe Lemaire için hazırladığı pop-up'ın perde arkası...

Erkeklerin ve kadınların yarıştığı tek spor olan at yarışında olduğu gibi - tasarım unisex. Japonya'da üretilen ve satışa sunulan ve çevreye mümkün olduğunca özen gösteren marka, yarış tutkunlarına ve moda tutkunlarına hitap eden renk ve tasarımla at yarışı sporundan ilham alıyor.

 

Hangi Atı Düşünüyorsunuz Diye Sorulduğunda Global Ölçekte Hangi At Aklınıza Geliyor?

 

VAY CANINA!"

Bu haftaki Fan Art'ımız Cuma günü bu inanılmaz eseri çizen mandalay 117'nin(Twitter) izniyle geliyor.

Us Breeders' Cup Filly & Mare Sprint galibi CE CE. 

 

Yaklaşan Kentucky Oaks İçin Safkanlar İdmanlarına Devam Ediyor.

 

CLASSIC CAUSEWAY (Giant's Causeway), Kentucky Derbisine hazırlıklarında 1:13.20'derecesiyle rüzgar gibiydi!

 

MR MOZART, Hawkesbury Guineas'ı kazandıktan sonra!

 

Volker Hermes'in Eserleri

 

 

Blair Eadie'nin Kreasyonundan Harika Bir Tasarım

 

Blair Eadie; "Bana verebileceğiniz en güzel hediye, törenlerinizin olduğu gün kreasyonlarımı giyerek fotoğraflarınızı göndermektir."