24 Eylül Cumartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda, kapalı gözlük takısıyla gezdirilen Ademova isimli tay, seyisin elinden kaçarak istinat duvarına çarpmıştır. Kaza sonrası yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan tay maalesef uyutulmuştur. Tayın ilgililerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

Müteaddit defalar tüm yayın organlarımızda yayınlanan uyarılara rağmen, sorumsuzca davranarak söz konusu kazaya sebebiyet veren ve hipodromdaki tüm kişi ve safkanların can güvenliğini tehlikeye atan ilgili atın seyisinin hipodromlara girişi, Yüksek Komiserler Kurulu nihai cezayı belirleyene kadar tedbiren yasaklanmıştır.

Yarış yerlerinde safkanların kapalı (kör) gözlükle gezdirilmemesi hususunda at sahipleri, antrenörler ve seyislerin gerekli özeni göstermesinin gerekliliğini bu üzücü olay vesileyle bir kez daha dikkatlerinize sunarız.

Sağlık ve güvenlik konularını her zaman öncelikli ilke edinen Kulübümüz, tüm uyarılara rağmen gerekli özenin gösterilmemesi durumunda at ve insan sağlığını tehlikeye atabilecek bu tür kazalara sebebiyet veren kişilerin hipodroma girişlerinin kısıtlanması yönünde örnekte olduğu gibi gerekli işlemleri başlatacaktır.

İlgililere önemle duyurulur.