Yüksek Komiserler kurulu son yıllarda denetim mekanizmasını elinden kaçırması ile birlikte Çalıştaylar yapılmaması yarış camiasının Atçılıkların, Antröner'lerin, Jokeylerin sıkıntılarının her geçen gün artması, Komiserler Kurulu Üyeleri çalışmaları denetlenmemesi sonuncu cezalar Tüzük kitabı rafa kalkarak adaletin kılıcıda yok oldu. Her Hipodromun Komiserler Kurulları değişik kararlar uygulamasına geçtiler, bir Hipodromda bir binici safkanları yıkmaktan 15 gün ceza alıyor. Başka bir Hipodromda safkanları yıkan biniciler ihtar ve para cezası alıyor. Adalet sağlanamadığı için biniciler jokey odasında isyan edip atışmalar kavgalar oluyor. 30 Kasım Çarşamba günü Yarışçılığının Arenası İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 9. Koşulu programda 1., 3., 5.ve 6. Koşuların start çıkışlarına bir bakın. Safkanlar birbirlerine nasıl fauller yapıyorlar. İstanbul 6.Koşu’da; start çıkışında AGF % 26 (1) at olan KAMUS, koşuda 4 starttan çıkan SAFARİ'nin binicisi Ahmet Çelik kontrolsüz bir şekilde 3 starttan çıkarak KAMUS'a önce bir tampon yaptı. Sonrasında anında safkanın kulvarına bir anda girdi. SAFARİ'nin arka ayaklarına KAMUS'un ön ayakları takılınca binici Vedat Abiş ile yıkılma tehlikesi geçirdi. Binici atını hemen tecrübesiyle ile birlikte kurtardı. KAMUS, start önünde koşuya başlaması ile yaşadığı talihsiz olay sonucu farklı koşacağı yarışı dokuzuncu bitirdi. SAFARİ ile Ahmet Çelik ne cezası aldı ne sözlü uyarı. Komiserler Kurulu Başkanı Ahmet Yavuz Karaca sözün bittiği yerdeyiz. Aynı gün 5.Koşu’da; son viraj dönülürken KILIÇ MEHMET üçünçü durumda olan MUHBİR isimli atla binici Berkant Gökçe aradaki farkı ayarlayamadı. MUHBİR'in ön ayakları KILIÇ MEHMET'İ arka ayaklarına takılmasıile  yıkılma tehlikesi atlattı, ama dışındaki TURBO DİZEL'e faul yaptı. Binicisi Akın Sözen atını bir anda tutup çekmesinden dolayı zaman ve aksiyon kaybı yaşadı. Farklı bir sonuç alabileceği koşudan altıncı ayrıldı. Berkant Gökçe, bu yaşanan olaydan ihtar aldı. Koşu içinde (6) kırbaç vurmaktan 7 gün süre cezası aldı. Yüksek Komiserler kurulu, At sahiplerinle, Antrönerler, Biniciler, Komiserler Kurulları ile ayrı ayrı Çalıştaylar yapılması zamanı geldi de bize göre geçti. İlk defa İstanbul Arenası 30 Kasım 2022 Çarşamba günü aynı gün bu kadar koşunun start çıkışları ile başlıyan fauller hayra alamet değildir.

30/11/2022 ÇARŞAMBA İSTANBUL KOMİSERLER KURULU KARARI

KOŞU NO: 1

2 numaraya kayıtlı olarak koşan BERKİTHAN isimli atın aprantisi Uğur LEVENT, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan DOĞU YILDIZI isimli atın jokeyi Mertcan ÇELİK, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan DORUĞUN AYAZI isimli atın aprantisi Ali YILDIZ, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan EFEOVA isimli atın jokeyi Mahsun DEMİRBAŞ, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı olarak koşan SELİNA isimli atın jokeyi Metin HAMEDİ, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 3

4 numaraya kayıtlı olarak koşan SHOW UP isimli atın jokeyi Özcan YILDIRIM, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

7 numaraya kayıtlı olarak koşan KILIÇ MEHMET isimli atın jokeyi Adem ASLAN, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numaraya kayıtlı olarak koşan ALTINULU isimli atın jokeyi Görkem ÖZÇELİK, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 6

1 numaraya kayıtlı olarak koşan SAFARİ isimli atın jokeyi Ahmet ÇELİK, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan SÜLÜNBİKE isimli atın jokeyi Tolga YILDIZ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.