Antalya'da ZABUN Günün Kale İsmi

1.Ayak: Handikap-15 yarış ile başlayacak olan ilk ayakta 1400 kum ikinciliğinde dikkatimi çekip ardından tabela dışı kalsa da kilosunun uygun olmasıyla ve uzun mesafede bu kez çok farklı koşmasını beklediğim (10)TETRAGON başta değerlendirilmelidir. İzmir 1900 kumunda kazanarak ardından 2200 çim pistte dördüncülük elde eden (2) DOĞUBAYAZIT önde kuracağı temposuyla rakiplerine çıktığı gibi hakim olmaya çalışacaktır. 1700 kumdaki son üçüncülüğünde gelişme içerisinde gördüğüm (5) ŞİRİN OĞLU kesinlikle ihmale gelmez. 2200 kumdaki son yarışını beş boy farkla kazanan (1) VESPUCCI ile aynı yarışın üçüncüsü olan (3) ANADOLU AŞIĞI sağlam kuponlara yazılması gereken diğer isimlerdir.

2.Ayak: 2100 kum pistteki son koşusunu burun farkıyla kaybeden (7) ŞEF COZIF'ın formunu bulduğunu görüyorum, benim ilk atımdır. Aynı yarışta bu safkanı  geride bırakan (4) GÖZÜYILMAZ önde kuracağı temposuyla rakiplerine yine çıktığı gibi hakimiyetini hissettirebilir. Bu safkanların gerisinde üçüncü tamamladığı koşusundan sonra gelişme içerisinde gördüğüm (3) GENCETAY kesinlikle ihmal edilmemelidir. İzmir kumundaki son yarışını fazla ölçü almadığım (5) YENİPAZAR bir önceki koşusunu 1800 çimde kazanmayı başarırken sentetik pistte bu kez farklı koşabilir. Gücü nispetinde başarılı koşmakta olan (9) PRENSES TOŞUR ise sürprizde tavsiye edeceğim diğer isim olacaktır.

3.Ayak: Formunu bulmaya başladığını son yarışlarındaki dikkat çeken performansı ile gösteren (5) MALİ GIRL jokeyi M.Kaya ile bu kez kazanarak Maiden'dan çıkacak güçtedir. 1400 kum pistteki son koşusunu ikinci bitirerek sürekli daha iyi duruma gelen (1) ANADOLU SEVDASI'nı yakın rakip görüyorum. Süratli bir stile sahip bulunan (3) HÜMA HATUN tabelada yer bulduğu yarışı sonrası itina ile hazırlanarak bitirmeye çalışacaktır.

4.Ayak: 453 gün aradan sonra start aldığı koşusunu 1500 kum pistte kazanırken hiç zorlanmayıp kalitesini gözler önüne seren (8) ZABUN fit durumu ve uygun rakiplerinin yanında yine fotoyu önde geçmeye çok yakın olup, tek yazılabilir. Bu safkanın dokuz boy gerisinde ikinci tamamladığı yarışı sonrası gelişme içerisinde olan (4) YAMANBEY ile yaz sezonunda Ankara'da etkili yarışlarını izlediğimiz süratli safkan (2) SİNESİPSE'yi bahis oyunlarında değerlendirebilirsiniz.

5.Ayak: Yarış yaşamına Ankara 1200 çim pistinde kazanarak başlayan (5) GETTO ardından 1300 ve 1400 çim pistte etkili ikincilikler elde ederek formunu koruduğunu gösterirken ilk kez çıkacağı kum pistte yine önde gelen isimdir.Bugüne kadar start aldığı iki yarışını 1300 çim ve 1400 kumda kazanarak güç ve kalitesini ispatlayan (4) BİROL ABİ en ciddi rakip görünürken, bana göre aralarındaki mücadele birinciyi belirleyecektir.

6.Ayak: Son yarışını 1400 kum pistte kazanarak formunu bulduğunu gösteren (3)  DEMİRER uygun rakiplerinin yanında yine ilk şansa sahiptir. Ankara 1600 çim pistindeki son koşusunu kazanan (5) TUFAN formunu devam ettirmesiyle bu safkana rakiptir. 1400 kumdaki son ikinciliğinde dilbağı takılmasının yararlı geldiğini gördüğüm (11) UÇAN KAFKASLI mutlaka yazılmalıdır. Sentetik pistte iyi koşmasını beklediğim (8)YERELMASI mutlaka değerlendirilmesi gereken bir isim olup, (10) BERFU Bursa ve İzmir çim pistinde start aldığı iki yarışında da tabelada yer bulmasıyla sürpriz yapabilir. Bursa ve Ankara kum pistindeki son yarışlarında adından söz ettirebilen (2) AKHAL TEKE daha sonra değerlendirilmelidir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 10.2.5.1.3

2.Ayak: 7.4.3.5.9

3.Ayak: 5.1.3

4.Ayak: 8

5.Ayak: 5.4

6.Ayak: 3.5.11.8.10.2