03 Aralık Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 3.Koşu sonrası THE BEAUTIFUL ECE isimli atın antrenörü Zeynep Berfin Durgun, ARK ROYAL isimli safkanın binicisi Cemal Paso'ya protesto çekiyor, Foto Finiş kamerasından bakıldığında son 400 de ARK ROYAL'ın binicisi Cemal Paso içinden gelen THE BEAUTIFUL ECE'ye kafasını sağ tarafa çevirip geldiğini görüp safkanın kulvarını kasıtlı daratmasından dolayı koşu sıralaması % 50 değişir-değişmez ama gün cezası Cemal Paso alması gerekir. Barıyer dibine yakın koşunun liderliğini yapan ARK ROYAL ve son 300’de dış kulvardan sprinte kalkan COUPAGE koşuyu kazanıcak gibi gelmeye başladı. Bu kez koşunun liderliğini yapan ARK ROYAL’ın binicisi Cemal Paso koşunun liderliği alacağı son 200'de COUPAGE'ye yandan tampon yaptı. Düşünebiliyor musunuz arabayla otobanda 80 km gidiyorsun yandan hiç ummadığın bir anda araba çarpsa yine 80 km gidebilirsiniz. Bu tampon çarpmasından COUPAGE etkilendi. İkinci kez at göstererek bir daha ARK ROYAL, dışındaki COUPAGE'ye yandan tampon yapması COUPAGE yarıştan bir anda koptu. Koşuyu ASUDE SULTAN kazandı. İkinci ARK ROYAL ve üçünçü COUPAGE oldu. Koşunun ikincilik ve üçüncülük mücadelesinde % 100 bize göre değişmesi gerekirdi. Koşuyu % 100 kazanacak atı faullerle durdurup başka bir ata Cemal Paso koşuyu kazandırıyor ve ata fauller yaparak ikinci oluyor, sıra değişikliğine gidilmiyor. Yarışseverler, İstanbul Komiserler Kurulu'nun tutarsız kararlarından dolayı mağdur oluyor. Ayrıca ASUDE SULTAN, ganyan 27.35, AGF'de % 3 (11) safkan olup 16 Sayfa LİDERFORM gazetesinde ikinci at, GÜNCEL’de ve sitemizdeki Yarış Alemi altılısında ilk ayakta 3 at verirken bu 3 atın içinde ASUDE SULTAN'da vardı. Ahırlar bölgesinde ekibimizle ASUDE SULTAN'in kazanacak haberini değerlendirdik. Sitemizde Yarış Alemi, 55.117.66 TL veren altılıda beşte kaldı. Biz tahmin verdiğimiz safkanları değerlendirmek için değil adaletin kılıcına göre koşuların sonuçlanmasını Komiserler Kurulu ve üyeleri kararlarını daha dikkatli yapmasını bekliyoruz.

Komiserler Kurulu Kararı

6 numaraya kayıtlı olarak koşan THE BEAUTIFUL ECE isimli atın antrenörü Zeynep Berfin DURGUN’ un Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 10 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

 

10 numaraya kayıtlı olarak koşan ARK ROYAL isimli atın aprantisi Cemal PASO, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.